Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Μεσολογγίου με “εμπροσθοφυλακή” τους εργαζόμενους στο “Βοήθεια στο Σπίτι” έχουν ήδη ξεκινήσει την παροχή συνδρομής, σε ευπαθείς ομάδες και σε ηλικιωμένους, ώστε να τηρηθεί το #menoumestospiti και από αυτούς που για τις βασικές τους ανάγκες ήταν αδύνατο.

Σε ανακοίνωση τύπου του δήμου Μεσολογγίου για τη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών αναφέρεται:

“Η κοινωνική πολιτική του δήμου μας διευρύνεται περισσότερο τούτες τις μέρες που η κοινωνία μας παραμένει κατ’ οίκον για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό από σήμερα η δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» προβαίνει σε πιο πολλές εξυπηρετήσεις και διευκολύνσεις των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων.
Αυτών που με το χτύπημα στην πόρτα από τους εργαζομένους μας νιώθουν έναν δικό τους άνθρωπο να μπαίνει στο σπίτι τους.
Σήμερα ο δήμαρχος Κώστας Λύρος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πρόνοιας, Νίκο Καραπάνο μετέβησαν στο Ευηνοχώρι όπου και επισκέφθηκαν μαζί με εργαζομένους τους συμπολίτες μας. Ακολούθως έγινε επίσκεψη στο δημοτικό κατάστημα Αιτωλικού όπου τους ανέμεναν εργαζόμενες της εκεί δομής μαζί με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς, Γιώργο Σωτηρακόπουλο.

Ο Κ. Λύρος έδωσε οδηγίες και ζήτησε να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και ο δήμος να στέκεται αρωγός στα αιτήματα των δημοτών.
Υπενθυμίζεται ότι από Δευτέρα θα προσφέρεται στους έχοντες ανάγκη και φαγητό παρασκευασμένο από μάγειρες που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς.”