Επισκέψεις σε κοινωνικές δομές του Μεσολογγίου, ενόψει του Πάσχα  πραγματοποίησε ο Δήμαρχος της πόλης, Κώστας Λύρος συνοδευόμενος από  τους Αντιδημάρχους Φόνη Μελαχρή και  Γιώργο Σωτηρακόπουλο,  τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παντελή Καρατσόλη  και τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Μπαλαμπάνη.

Αρχικά επισκέφθηκαν  το Σελίβειο Γηροκομείο όπου αντηλλάγησαν ευχές με εργαζόμενους και φιλοξενούμενους .

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν επίσης μέλη της Ομάδας Διάσωσης  αλλά και ο   Μιχάλης Ραυτόπουλο, διευθυντής  του 1ου ΚΔΑΠ «Ειρήνη Τριανταφύλλου» του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, συνοδεύοντας,  εκπαιδευτικούς και μαθητές, οι οποίοι χάρισαν χειροποίητες λαμπάδες και γλυκίσματα στους φιλοξενούμενους στη δομή,  προσφέροντας, έτσι,  στιγμές χαράς και  συγκίνησης στους ηλικιωμένους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η διευθύντρια του Σελίβειου Γηροκομείου Μεσολογγίου, Θεοδώρα Κουτσαγγέλη ενημέρωσε τον δήμαρχο και τα μέλη της δημοτικής αρχής που τον συνόδευαν ότι στο επόμενο διάστημα και αφού τα περιοριστικά μέτρα για την COVID-19 το επιτρέψουν για τον προγραμματισμό δράσεων από το ίδρυμα.

Ειδικότερα, η κυρία Κουτσαγγέλη αναφέρθηκε στην δράση που σχεδιάζεται έτσι ώστε, το Σελίβειο Γηροκομείο να αναπτύξει συνεργασίες με άλλες ανάλογες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων προκειμένου, οι φιλοξενούμενοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές και το αντίστροφο.

Μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα ότι θα δύνανται ηλικιωμένοι από άλλες περιοχές να φιλοξενούνται στο ίδρυμα ώστε να κάνουν ιαματικά λασπόλουτρα στην Αγία Τριάδα. 

Πρόκειται για μια ρηξικέλευθη πρόταση που έμμεσα θα δίνει τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους να απολαμβάνουν μια μορφή τουρισμού. 

Ακολούθως  ο Κώστας Λύρος και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν και  το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» όπου τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής, Δημήτρης Καρατζογιάννης και  ευχήθηκαν υγεία, δύναμη και καλή Ανάσταση  σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό  προσωπικό καθώς και σε ασθενείς.