Έργα των μελών του Εικαστικού Τμήματος, αλλά και βιωματικό εργαστήριο χαρακτικής, περιλαμβάνει η έκθεση που άνοιξε τις πύλες της χθες, Δευτέρα 10 Αυγούστου, και συνεχίζεται σήμερα και αύριο.
Σε έναν χώρο δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης μετατρέπεται αυτές τις ημέρες η αυλή του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό», όπου από χθες, Δευτέρα 10 Αυγούστου, βρίσκεται σε εξέλιξη η Εικαστική Έκθεση Χαρακτικής και Ζωγραφικής του Εικαστικού Τμήματος του Συλλόγου.
Η έκθεση πραγματοποιείται το τριήμερο 10, 11 και 12 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, και παρουσιάζει έργα των μελών του Εικαστικού Τμήματος, αναδεικνύοντας διαφορετικές τεχνικές και μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης.
Μέσα από τα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δύναμη της εικαστικής εικόνας, τη μοναδικότητα της χαρακτικής γραφής και την εκφραστικότητα του χρώματος, σε ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό περιβάλλον που προσφέρεται για περιήγηση και επαφή με την τέχνη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το βιωματικό εργαστήριο χαρακτικής, μέσα από το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν από τη θέση του θεατή σε εκείνη του δημιουργού.
Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά βασικές αρχές και τεχνικές της χαρακτικής τέχνης, να εξοικειωθούν με τη δημιουργική διαδικασία και να φιλοτεχνήσουν το δικό τους χαρακτικό έργο.
Πρόκειται για μια δράση που επιχειρεί να φέρει την εικαστική δημιουργία πιο κοντά στο κοινό, δίνοντας στην επίσκεψη έναν περισσότερο συμμετοχικό χαρακτήρα και προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη ζωγραφική και τη χαρακτική.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα 10 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, ενώ η έκθεση συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 11 και αύριο Τετάρτη 12 Αυγούστου, από τις 8:30 μ.μ. έως τις 11:00 μ.μ., στην αυλή του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό».
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

