ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ  της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 20ης Απριλίου 2022

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές ηρωίνης στην Κάτω Αχαΐα

Κατασχέθηκαν περίπου (87) γραμμάρια ηρωίνης και δυο κινητά τηλέφωνα  

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Κάτω Αχαΐας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τρεις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση,  κατά την οποία χθες το μεσημέρι εντόπισαν τους τρεις άνδρες να κινούνται πεζή και σε  σωματικούς ελέγχους που τους ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν συνολικά τα εξής:

 

  • (86,9) γραμμάρια ηρωίνης, σε μορφή βράχου
  • (δυο) κινητά τηλέφωνα και
  • (265) ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες με τις τρεις ξεχωριστές σε βάρος τους δικογραφίες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών  Πατρών.

 

Συνελήφθη άνδρας στη Δυτική Αχαΐα για παράβαση του νόμου για τα όπλα και κατοχή ναρκωτικών

 

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (61) γραμμάρια κοκαΐνης, (5) πυροβόλα όπλα, (167) φυσίγγια και (4) ναυτικές φωτοβολίδες

 Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων, φωτοβολίδων & συσκευής εκτόξευσης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, πραγματοποίησαν έρευνα, στην οικία του συλληφθέντα, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

 

  • (61) γραμμάρια κοκαΐνης
  • (147) γραμμάρια άγνωστης χημικής ουσίας
  • (5) πυροβόλα όπλα
  • (9) κάλυκες
  • (167) φυσίγγια
  • (1) γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου
  • (2) ξύλινοι κορμοί πολεμικού τυφεκίου
  • (1) αναδιπλούμενο μαχαίρι
  • (3) κροτίδες
  • (4) ναυτικές φωτοβολίδες
  • (2) ξίφη
  • Άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας
  • (2.650) ευρώ και
  • Πλήθος εξαρτημάτων όπλων, ανταλλακτικών πυροβόλων όπλων και εργαλείων διάτρησης μετάλλων.

 

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος επισκεύαζε και τροποποιούσε όπλα και πυρομαχικά στην οικία του, ενώ παράλληλα προέβαινε στη κατασκευή αυτοσχέδιων πυροτεχνουργικών κατασκευασμάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυο ετών, για κλοπή.

 

Σύλληψη ανήλικου ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 16χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε διάταξη του Ανακριτή Πατρών, με την οποία του επιβλήθηκε η τοποθέτηση του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

 

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στη κατοχή του και κατασχέθηκαν (420) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, (30) συσκευασίες λαθραίου καπνού και το χρηματικό ποσό των (720) ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους (6,5) γραμμαρίων.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του άνδρα, σε περιοχή της Πάτρας, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν (4.375) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, (310) συσκευασίες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 15 κιλών και 500 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των (10.620) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή και ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας για το αδίκημα της ληστείας.
Επιπλέον, από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς την 8/4/2022 μετέβη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Αμαλιάδας και αφαίρεσε προϊόντα.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων, φωτοβολίδων

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε χωριό του Αγρινίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (20) κροτίδες.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα

 

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ναυπακτίας, σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου Ιτέας.

Ειδικότερα, ημεδαπή γυναίκα, οδηγώντας μοτοσικλέτα με συνεπιβάτη μια 16χρονη, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα μια 46χρονη ημεδαπή γυναίκα, που κινούταν πεζή.

Η οδηγός του οχήματος συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.