Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ, από τους νηπιαγωγούς του 4ου Νηπιαγωγείου Αιγίου και του συστεγαζόμενου Ειδικού Νηπιαγωγείου Αιγίου. Η πρωτοβουλία της επίσκεψης ανήκει στην κα Αθηνά Σκανδάμη-Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Αιγίου, η οποία με έξι νηπιαγωγούς των Τμημάτων Ένταξης του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αιγίου, ξεναγήθηκαν στους χώρους της ΕΨΥΠΕΑ από τον Διοικητικό Υπεύθυνο κο Γεράσιμο Τουλιάτο και ενημερώθηκαν για την λειτουργία του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε δίωρη εκπαιδευτική συνάντηση με τα μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας της ΕΨΥΠΕΑ, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στον χειρισμό παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος-ΔΑΦ στη σχολική μονάδα.

Τα μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδα της ΕΨΥΠΕΑ με επικεφαλής την Δρ. Κατερίνα Καραϊβάζογλου-Παιδοψυχίατρος Επιστημονική Υπεύθυνο, απάντησαν σε ερωτήματα των νηπιαγωγών που σχετίζονται με τους τρόπους διαχείρισης της συμπεριφοράς παιδιών με ΔΑΦ, τις εκρήξεις θυμού, τις δυσκολίες στην συνεργασία με την οικογένεια κ.α.

Στόχος της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν οι νηπιαγωγοί να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να οργανώσουν το σχολικό πλαίσιο κατάλληλα, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή και η εκπαίδευση του παιδιού με ΔΑΦ.

Το Δ.Σ. και η Διεπιστημονική Ομάδα της ΕΨΥΠΕΑ ευχαριστούν θερμά τις νηπιαγωγούς κ.κ. Αθηνά Σκανδάμη, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Ιωάννα Κολοκυθά ,Μαριάνα Κουτρουλή, Ελένη Νάστου, Μαριλένα Ηλιοπούλου και Βασιλική Τζουρά για την πρωτοβουλία τους να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές, λαμβάνοντας πολύτιμες πληροφορίες και γνώσεις για τον κατάλληλο χειρισμό παιδιών με ΔΑΦ.

Mesologgi

Η ΕΨΥΠΕΑ ως είθισται τα τελευταία 19 χρόνια της λειτουργίας της, επισημαίνει πως θα συνεχίσει να υλοποιεί αντίστοιχες εκπαιδευτικές δράσεις και να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους επωφελούμενους της, σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα.