Ελπίζω σε ένα μέλλον που οι πολίτες και οι Δημοτική αρχή θα αφήσουν στην άκρη τις άγονες αντιπαραθέσεις και με μοναδικό γνώμονα το καλό της πόλης θα λειτουργούμε σαν μονάδα που έχει στόχο το συμφέρον  της πόλης.” υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η Μαρία Παππά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο messolonghinews.gr.

Η Μαρία Παππά είναι υποψήφια δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου με τον συνδυασμό ΜΑζΟΙ του Σπύρου Διαμαντόπουλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Για αρχή ας μας αυτοσυστηθείτε..

Είμαι η Μαρία Παππά – Παπανικολάου του Ξενοφώντα, συνταξιούχος του ΟΤΕ. Γεννήθηκα στο Μεσολόγγι και είμαι μόνιμος κάτοικός του, πλην μιας μικρής διακοπής τριών ετών που είχα μετατεθεί στην Αθήνα.

Είμαι μητέρα δύο γιών, του Ηλία και του Ξενοφώντα Παπανικολάου και έχω έναν εγγονό τον Χρήστο που είναι 2,5 ετών. Η αγάπη για τον τόπο και η επιθυμία να μεγαλώσουν τα παιδιά μας σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον, ήταν ο λόγος που επιλέξαμε με τον σύζυγό μου Χρήστο, να επιστρέψουμε.

Σαν υπάλληλος του ΟΤΕ  ήμουν και παραμένω μέλος στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου των Εργαζομένων ΟΤΕ.

Ήμουν μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ Περιφερειακού Τμήματος Μεσολογγίου καθώς επίσης και μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μεσολογγίου. Συμμετείχα εθελοντικά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και έχω συμμετοχή σε διάφορους συλλόγους. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τις κατασκευές και την φωτογραφία.

 

Ποιο είναι το ερέθισμα για να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Σαν σύζυγος του αείμνηστου Χρήστου Παπανικολάου, ο οποίος για μια 12ετία και πλέον υπηρέτησε τα κοινά απ΄την θέση του Αντιδημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου και βλέποντας ότι αυτό που και οι δυο ονειρευόμασταν για τον τόπο μας είχε αρχίσει να φθίνει, αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά και να μην ασχοληθώ με την κριτική απ΄τον καναπέ.

Θέλησα να προσπαθήσω να κάνω πραγματικότητα η ίδια, αυτό που ονειρεύομαι και ονειρεύονται και άλλοι μαζί μου.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο εγχείρημα αλλά τίποτε πλέον δεν είναι εύκολο και μένοντας να κάνουμε κριτική στους άλλους δεν θα έρθει ποτέ το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ζούμε σε μια πόλη που έχει “θησαυρούς” φυσικούς και ιστορικούς ανεκμετάλλευτους.

 

Γιατί με τον Σπύρο Διαμαντόπουλο  και όχι με άλλον;

Τον Σπύρο τον Διαμαντόπουλο τον γνωρίζω από μαθητή ακόμα. Γνωρίζω την διαδρομή του και τις γνώσεις του. Είναι ο ίδιος οικονομολόγος με επιχειρηματική δραστηριότητα και μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Προσόντα που θεωρώ ότι πρέπει να έχει και ο ίδιος ο Δήμαρχος μιας πόλης, για την τεχνολογική ανάπτυξή της καθώς αυτά είναι ο  τρόπος εξεύρεσης των απαιτούμενων πόρων για την πραγματοποίηση των στόχων.

 

Εάν είχατε ένα «μαγικό ραβδί» τι θα αλλάζατε άμεσα στον τόπο μας;

Η καθημερινότητα των κατοίκων θα ήταν αυτό που θα ήθελα να αλλάξω  με αυτό το “μαγικό ραβδί”.

Πιστεύω ότι αρχίζοντας απ΄τα μικρά και έχοντας μια σειρά, αν καταφέρουμε να κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη θα έχουμε κερδίσει όλοι. Σημαντικό ρόλο για να γίνει πραγματικότητα αυτό θα είναι η συμμετοχή όλων μας.

Ο Δήμαρχος και το επιτελείο του θα κάνουν τις παρεμβάσεις που πρέπει  αλλά και οι δημότες με την σειρά τους θα πρέπει να φροντίζουν να μην καταστρέφονται.

Είναι όμορφο να έχεις μια πόλη που θα σου αρέσει να ζεις σε αυτή και να την καμαρώνεις.

Πως «ονειρεύεστε το αύριο του τόπου μας;

Θα ήθελα να γίνουμε η Δημοτική αρχή  που θα καταφέρουμε  να επιστρέψουν και πάλι εδώ  τα παιδιά μας.

Η νεολαία είναι το μέλλον του τόπου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δημιουργήσουμε και πάλι τις προϋποθέσεις  που θα τους δίνουν τα εχέγγυα για να γυρίσουν.

Η πόλη μας έχει την δυνατότητα να γίνει ιστορικός, θρησκευτικός, ιαματικός, φωτογραφικός τουρισμός αρκεί να το πιστέψουμε και να το προσπαθήσουμε οι ίδιοι.

Ελπίζω σε ένα μέλλον που οι πολίτες και οι Δημοτική αρχή θα αφήσουν στην άκρη τις άγονες αντιπαραθέσεις και με μοναδικό γνώμονα το καλό της πόλης θα λειτουργούμε σαν μονάδα που έχει στόχο το συμφέρον  της πόλης.

Η πόλη έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει αγνώριστη και ανταγωνιστική.  Εκείνο που χρειάζεται είναι μεθοδικότητα και ιεράρχηση. Με την σωστή συνεργασία του Δήμου και των πολιτών μπορούμε να δημιουργήσουμε τις υποδομές για να το πετύχουμε.

Για όλα αυτά χρειάζονται άνθρωποι με γνώσεις, με διάθεση να “σπάσουν αυγά” και να μην είναι κοντόφθαλμοι… Αυτό εμείς το έχουμε…

 

Τέλος τρία πράγματα (σημεία, δραστηριότητες κλπ) που σου αρέσουν στον τόπο που ζείτε

Σαν λάτρης της φωτογραφίας πιστεύω ότι ζούμε στην πόλη που όσες φορές κι αν φωτογραφίσεις το ίδιο σημείο, πάντα θα έχεις ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. .

Έχουμε ένα τόπο με υπέροχες διαδρομές για περπάτημα, για ποδηλασία τόσο σε βουνό όσο και σε θάλασσα.

Έχουμε μια πόλη με τόση ιστορία όσο καμιά άλλη.

Μια πόλη με τόσες ομορφιές που όταν κάποιος έρχεται για πρώτη φορά «ζηλεύει» αυτό που για μας είναι η καθημερινότητα.

 

Δημήτρης Μαλαβέτας