Τις σκέψεις του και μια πρόγευση των όσων πρόκειται να γίνουν στον Δήμο Μεσολογγίου, εάν ο Συνδυασμός του εκλεγεί, παρουσιάζει ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό “Ανάπτυξη για όλους” του Θανάση Λύρου, σκηνοθέτης Λευτέρης Δακαλάκης.

Στην πρώτη του, εκ βαθέων, δημόσια παρουσία, ο Λευτέρης Δακαλάκης, ξεδίπλωσε μέρος των όσων ανιδιοτελώς όλα τα χρόνια έχει προσφέρει στον Δήμο μας, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Γιος του Πρωτοψάλτη, Γιάννη Δακαλάκη -του καλλιτέχνη που αποτελεί την σύγχρονη ζωντανή ιεροψαλτική ιστορία της Αιτωλίας, με την πολυετή προσφορά τόσο στον Ιεροψαλτικό χώρο όσο και σ’αυτόν του Πολιτισμού, από την δεκαετία του ’60-  κοσμεί το Αναλόγιο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών αλλά και της γενέτειράς του, το Μεσολόγγι.

“Παιδί” του ιστορικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου, δημιουργός -σε ηλικία μόλις 16 χρόνων- τού πρώτου Ραδιοτηλεοπτικού Δικτύου στο Μεσολόγγι με την επωνυμίαRadio – TV Star”, ζει από το 2012 στο Λουγκάνο της Ελβετίας όπου συνεργάζεται, ως σκηνοθέτης, με την Ελβετική Δημόσια Τηλεόραση.

Με σπουδές στην Φυσική και την Σκηνοθεσία, τον βλέπουμε αρκετά συχνά στην Δημόσια Τηλεόραση ΕΡΤ να “μεταφέρει” σ’ολόκληρο τον Κόσμο τις δικές του πρωτοβουλίες Πολιτισμού που προβάλλουν, διεθνώς, τον Δήμο μας.

Ο Λευτέρης, είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε την ζωντανή μετάδοση των Εορτών Εξόδου από την ΕΡΤ (2018), αλλά και ένας από τους πρωτεργάτες της αδελφοποίησης του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου με τα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας (Απρίλιος 2019) και της επίσημης επίσκεψης της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Σαλέντο (Απρίλιος 2022).

Μια αδελφοποίηση για την οποία η παρούσα Δημοτική Αρχή επέδειξε πρωτοφανή και “εμμονική”, όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει, απουσία.

Δεν παραλείπει να κάνει ιδιαίτερη μνεία στους ανθρώπους που τον ευεργέτησαν αλλά και σ’αυτούς που τον βοήθησαν να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, όπως τον τότε Γ. Γρ. του Υπουργείου Παιδείας, τον επίσης Μεσολογγίτη, Παυσανία Παπαγεωργίου, με τον οποίον συνεργάστηκαν το 2018 για την ζωντανή μετάδοση των Εορτών Εξόδου από την ΕΡΤ.

Η πολυετής του προσφορά στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, ξεδιπλώνονται μέσα από την συνέντευξη που μας παραχώρησε , μεταφέροντας τις σκέψεις του και τα σχέδιά του για “την επόμενη ημέρα” στον χώρο των Διεθνών Σχέσεων και του Πολιτισμού.

Δημήτρης Μαλαβέτας