Μια ιστορία εγκατάλειψης πολλών χρόνων φαίνεται επιτέλους να φτάνει σε μια λύση χάρη στις αποφασιστικές ενέργειες της νέας Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά του Νεκτάριου Φαρμάκη. Συγκεκριμένα το κομμάτι του δρόμου από το Μεσολόγγι προς το Αιτωλικό, το οποίο δεξιά και αριστερά είχε μετατραπεί σε επικίνδυνη για τους οδηγούς «ζούγκλα» ξεκίνησε να καθαρίζεται από συνεργεία της Περιφέρειας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε το συγκεκριμένο οδικό τμήμα αποτελεί ένα από τα πλέον επιβαρυμένα σε φόρτο καθώς αποτελεί πύλη της πόλης μας για όλους όσοι έρχονται από το Αιτωλικό, τις Οινιάδες και τις γύρω περιοχές.

Παράλληλα δεκάδες είναι τα επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, αγροτικά μηχανήματα) που διέρχονται καθημερινά από το δρόμο αυτό.

Η κατάσταση του δρόμου, εντός και εκτός οδοστρώματος, δεν είναι και η καλύτερη με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσχέρειες στην κίνηση των οχημάτων αλλά και κίνδυνοι για την ασφάλεια των μετακινούμενων.

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα αντιμετωπίζει με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και έργων Θανάσης Μαυρομμάτης.

Και μπορεί το «όλα από την Αρχή» που ευαγγελίζονταν ο Νεκτάριος Φαρμάκης να ακούγεται σαν πολιτικό σύνθημα αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση αποτέλεσε και την «Λυδία λίθο» για τη λύση του προβλήματος.

Για πρώτη φορά στα χρονικά λοιπόν δύο εργοτάξια της Περιφέρειας (ένα της έδρας και ένα της περιφερειακής ενότητας) συνεργάζονται και προχωρούν από κοινού στις εργασίες του καθαρισμού.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλες οι εργασίες εκτελούνται με μηχανήματα και προσωπικό της Περιφέρειας και άρα δεν υπάρχει κόστος προς ιδιώτες ή εργολάβους. Να σημειωθεί μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην προσπάθεια αυτή και μάλιστα εν τω μέσω της πανδημίας του Κορωναιού.

Οι παρεμβάσεις όμως που προγραμματίζει η Περιφερειακή αρχή δεν θα σταματήσουν εδώ. Δεδομένου του ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι ο μεγαλύτερος νομός της Ελλάδας με ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο οδικό δίκτυο αλλά και μεγάλη ποικιλομορφία στο γεωφυσικό ανάγλυφο η ανάγκη για «καλούς δρόμους» αποτελεί προτεραιότητα προσωπικά του Νεκτάριου Φαρμάκη, ο οποίος ως Αιτωλοακαρνάνας γνωρίζει από πρώτο χέρι την εγκατάλειψη του Νομού τα προηγούμενα χρόνια.

Μέσα στις άμεσες ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί για τον σκοπό αυτό είναι περεταίρω, άμεσες, εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου της περιοχής μας με παρεμβάσεις διαγραμμίσεων, τοποθέτησης στηθαίων και φωτισμού, ασφαλτικές εργασίες.

Οι εργασίες αυτές είτε αφορούν συνεργεία της περιφέρειας είτε εργολαβίες από ιδιώτες υλοποιούνται υπό την επίβλεψη του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη, ο οποίος βρίσκεται διαρκώς στην κίνηση και συνήθως επισκέπτεται τα σημεία που υλοποιούνται οι διάφορες εργασίες ακόμα κι αν απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα μεταξύ τους.

Πολλές φορές μάλιστα και δύο και τρεις φορές μέσα στην ίδια μέρα. Κάτι – επιτέλους- δείχνει να αλλάζει για τον τόπο μας.

Ας ελπίσουμε αυτό να συνεχιστεί γιατί πραγματικά όλα όσα γίνονται όχι μόνο είναι επιτακτικά και αναγκαία αλλά είχαν χρονίσει και εγκαταλειφθεί.

Επιτέλους κάτι κινείται στην Αιτωλοακαρνανία και αυτοί που το κινούν είναι άνθρωποι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ και αγαπάνε και πονάνε αυτό τον τόπο.

Και η σφαιρική και ολοκληρωμένη γνώση του Περιφερειάρχη για τις ανάγκες της Περιφέρειάς μας επιβεβαιώνεται με τις επιλογές του στις θέσεις κλειδιά εκείνων που μπορούν να τρέξουν, να εργαστούν, και πέρα και πάνω απ’ όλα να λύσουν προβλήματα.