Κατά μέσο όρο, ένα άτομο περνά 30 λεπτά στο μπάνιο: 15 για λόγους υγιεινής και άλλα 15 λεπτά για τη χρήση των υπόλοιπων εγκαταστάσεων.

Για μερικούς ανθρώπους, το μπάνιο εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό, ενώ για μερικούς ανθρώπους, είναι απλώς ένας ακόμη χώρος του σπιτιού που καλύπτει ανάγκες.

Αλλά σε όποιο πλευρά και αν ανήκετε, ένα μπάνιο μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την αξία του ακινήτου σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό όταν θέλετε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας να επικοινωνήσετε με έναν εργολάβο που μπορεί να μεταφράσει τις ιδέες ανακαίνισης του μπάνιου σας σε πραγματικότητα.

 

Η ανακαίνιση μπάνιου όπως και κάθε ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να είναι δύσκολη. Δεν πρόκειται μόνο για την κατεδάφιση του παλιού αλλά και για την κατασκευή ενός άλλου σύμφωνα με τις ιδέες σχεδιασμού που επιθυμείτε ανάλογα πάντα και με τις ανάγκες σας. Παρακάτω παρατίθενται 4 πράγματα που πρέπει να συζητήσετε με τον ανακαινιστή του μπάνιου σας:

 

  1. Χώρος

Στην αρχή μπορεί να ενθουσιαστείτε με την τοποθέτηση μιας νέας μπανιέρας ή τουαλέτας στο μπάνιο σας. Αλλά αν δεν σχεδιάζετε να επεκτείνετε το χώρο του μπάνιου σας, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τι πηγαίνει πού. Η λανθασμένη διάταξη μπορεί να οδηγήσει σε ένα μπάνιο που είναι ακατάστατο και δυσκίνητο στη χρήση.

 

  1. Χρώματα

Κάθε άτομο έχει το αγαπημένο του χρώμα. Αυτό είναι εμφανές στις επιλογές που έχουν γίνει στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του σπιτιού τους. Στην ανακαίνιση μπάνιων, ορισμένοι επιλέγουν να ακολουθήσουν ή να συμπληρώσουν το χρωματικό σχέδιο που εφαρμόζεται και στο υπόλοιπο σπίτι. Άλλοι επιλέγουν το αντίθετο, επιλέγοντας χρώματα που είναι πολύ πιο έντονα. Ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν πάρετε μια απόφαση είναι ότι το χρώμα του μπάνιου σας μπορεί να είναι ένα πρόβλημα όταν προσπαθείτε να πουλήσετε το σπίτι σας.

 

  1. Επιλογή προϊόντων και εξαρτημάτων

Πολλοί ιδιοκτήτες ανακαλύπτουν ότι η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων για το μπάνιο τους μπορεί να είναι δύσκολη. Εδώ είναι χρήσιμος ένας αξιόπιστος ανακαινιστής μπάνιου, με πολυετή εμπειρία, ο οποίος θα γνωρίζει πού θα βρει τα καλύτερα προϊόντα που ταιριάζουν στις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό του σχεδιασμού που έχετε κάνει.

 

  1. Σχεδιασμός

Ουσιαστικά, ο σχεδιασμός περιγράφει την κατεύθυνση προς την οποία θα προχωρήσει η ανακαίνιση του μπάνιου σας, συνδυάζοντας τις ιδέες σχεδιασμού σας μαζί με την εμπειρία του εργολάβου σας. Ο σχεδιασμός διασφαλίζει ότι αποφεύγονται δαπανηρά λάθη στη διαδικασία ανακαίνισης.

 

Η ανακαίνιση μπάνιου είναι μια διαδικασία συνεργασίας μεταξύ εσάς και του εργολάβου σας. Δεν αρκεί να βρείτε απλά έναν που μπορεί να κάνει τις σχεδιαστικές σας ιδέες πραγματικότητα. Θα χρειαστείτε κάποιον που μπορεί να συνεργαστεί τόσο με τις ιδέες σας όσο και με τον προϋπολογισμό σας για ένα μπάνιο όπως το έχετε ονειρευτεί.