Από τη Γαλλία στη Φωκίδα; Και όμως!

Η υψηλή ποιότητα και η καινοτομία της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση, με το ενδιαφέρον για τις εξελιγμένες τεχνικές και μεθόδους να εντείνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, φοιτητές του γαλλικού Κολλεγίου Γεωργίας & Ζωικών Επιστημών VetAgro Sup είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή της Φωκίδας, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).

Συγκεκριμένα, η επίσκεψη επικεντρώθηκε στις τεχνολογικά προηγμένες εγκαταστάσεις της AVRAMAR στη Μανάγουλη, όπου οι φοιτητές παρακολούθησαν τις καινοτόμες διαδικασίες R&D για την επιλογή κατάλληλων ψαριών για αναπαραγωγή.

Εντυπωσιακή ήταν η ξενάγηση στη Χιλιαδού, όπου παρακολούθησαν την ανάπτυξη των ψαριών μέχρι τα 3-4 γραμμάρια, πριν τη μεταφορά τους σε κλωβούς στην ανοιχτή θάλασσα.


Η ΕΛΟΠΥ για την  επίσκεψη 

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) προάγει το έργο των μελών της και συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στον διεθνή χάρτη. Στο πλαίσιο της προώθησης της ελληνικής τεχνογνωσίας, η ΕΛΟΠΥ διαρκώς ενισχύει τις διεθνείς συνεργασίες και προβάλλει την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια πέρα από τα σύνορα.

Η ΕΛΟΠΥ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους κ. Πάνο Κολιό, Technical Director, κ. Νίκο Κουτρουμπούζα, Group Genetics / R&D Manager, και κ. Ανδρέα Σμπούκη, Διευθυντή Ιχθυογεννητικού Σταθμού, για τη σημαντική συμβολή τους στην ξενάγηση και ενημέρωση των φοιτητών κατά την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της AVRAMAR και της Χιλιαδού.