Η μεγάλη Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2024 στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού.

Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας καθώς και εταιρίες αγροτικών μηχανημάτων προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο εμπορικό και καταναλωτικό κοινό, να γνωρίσει, να δοκιμάσει και να εμπιστευτεί τα ιδιαίτερα προϊόντα.

Χθες εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής της έκθεσης δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία παρουσιάστηκαν οι στόχοι της έκθεσης και δόθηκαν στοιχεία για τις συμμετοχές, από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια, τον εντεταλμένο σύμβουλο, Γιώργο Κοντογιάννη, τον διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Σάββας Βλάχος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού, Φώτης Ακρίδας. 

 

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που θα αναπτυχθεί η έκθεση όπως μπορείτε να δείτε και στο ακόλουθο βίντεο:

Η έκθεση αναμένεται να καταρρίψει το ρεκόρ κοσμοσυρροής της προηγούμενης διοργάνωσης καθώς θα την επισκεφθούν χιλιάδες καταναλωτές και φίλοι της γεύσης αλλά και εξειδικευμένο εμπορικό κοινό καθώς και χιλιάδες αγρότες από όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν  ποιοτικά προϊόντα όπως Γαλακτοκομικά Προϊόντα, εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, Μελισσοκομικά Προϊόντα, Ζυμαρικά, Κρασιά, Ποτά, Σοκολάτες, Βιολογικά Προϊόντα, Αρωματικά Φυτά, Ελληνικοί Ξηροί Καρποί, Καλλωπιστικά Φυτά, Παστέλια, σπάνια προϊόντα καθώς και αγροτικό εξοπλισμό και αγροτικά μηχανήματα.

Το Φεστιβάλ επιμερίζεται σε 3 μεγάλες θεματικές ενότητες.

Γαστρονομία: Θα εξερευνήσουμε το ανάγλυφο των γεύσεων και θα πλουτίσουμε σε γαστριμαργικές εμπειρίες. Χαρακτηριστικά πιάτα της Αιτωλικής γης αλλά και συνολικότερα της μεσογειακής κουζίνας. Άπειρες προτάσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος, για να γευτούν οι επισκέπτες με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Εκδηλώσεις με παραγωγούς από όλη την Δυτική Ελλάδα και παρουσιάσεις εξοπλισμού: Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ειδικοί αλλά και λάτρεις της αγροτικής γης, θα μοιραστούν μαζί μας προϊόντα, τεχνικές και όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον εξοπλιστικό τομέα.

Ενημερωτική Παρουσίαση για την ιδιαιτερότητα των προϊόντων Δυτικής Ελλάδας: Με πόσους τρόπους μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε; Με διάφορες προτάσεις γαστρονομικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος, θα επιχειρήσουμε να φέρουμε τα προϊόντα της Δ. Ελλάδας, πιο κοντά στους επισκέπτες με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Πάνω από 150 νέοι & νέες παραγωγοί, με 300 νέους κωδικούς, καινοτόμων προϊόντων θα παρουσιαστούν το τριήμερο στην αγροτική περιφερειακή έκθεση.

 

Στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2024, το Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού υποδέχεται την Ελλάδα!

Σε ένα υπερθέαμα Γαστρονομίας παρουσιάζουμε την Ελλάδα και τις μυστικές της συνταγές!

Σας περιμένουμε όλους!

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Παρασκευή   07/06/24    16:00-21:00

Σάββατο        08/06/24    10:00-21:00

Κυριακή         09/06/24    10:00-21:00