Αν βρέθηκες να διαβάζεις αυτό το άρθρο πιθανότατα έχεις προσκληθεί να παρευρεθείς σύντομα στην επισημοποίηση ενός δεσμού. Προτού αρχίσεις να αγχώνεσαι και να αναζητείς το ιδανικό outfit, καθώς και τον/την συνοδό σου, το πιο καίριο ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις είναι το “τι δώρο πρέπει να πάρω στους μελλόνυμφους;”.

 

Σίγουρα θα έχεις έστω ακουστά την έννοια της λίστα γάμου, μιας λίστας δηλαδή (συνήθως και από συγκεκριμένο κατάστημα) που το ζευγάρι κοινοποιεί στους καλεσμένους του, με διάφορα βασικά και μη είδη για το νοικοκυριό.
Σε μια τέτοια περίπτωση είναι απόλυτα λογικό να διερωτάσαι αν είναι υποχρεωτικό το δώρο σου να ανήκει στα περιεχόμενα της λίστας, και πόσο μεμπτό θα ήταν το αντίθετο.

Αρχικά, σε αυτή τη ζωή τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό, πόσο μάλλον ένα δώρο!
Δεύτερον, να πούμε ότι ναι μεν δεν είναι εντελώς απίθανο, αλλά πλέον το φαινόμενο της λίστας γάμου, δεν είναι τόσο συνηθισμένο.  Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί τα ζευγάρια συγκατοικούν ήδη πριν το γάμο, κι έτσι έχουν ήδη εξοπλιστεί καταλλήλως.
Από την άλλη, κάτι με υψηλή δημοτικότητα είναι η συγκέντρωση χρηματικού ποσού για την εκπλήρωση του μήνα του μέλιτος ή ακόμη και για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό.

 

Κι αφού το τοπίο έχει κάπως ξεκαθαρίσει, πάμε να δούμε κάποια πιθανά σενάρια δώρου!

 

  • Όπως είπαμε και πριν, η λίστα γάμου δεν είναι εντελώς εκτός παιχνιδιού! Υποχρεωτικό μπορεί να μην είναι, είναι όμως μια ασφαλής οδός ότι θα επενδύσεις τα χρήματά σου σε κάτι που λείπει, θα χρησιμοποιηθεί, και το κυριότερο θα αποφύγεις τον κίνδυνο της επανάληψης!
  • Το μεγαλύτερο μέρος των επιλογών της λίστας γάμου έχει καλυφθεί, με τις εναπομείνασες να μη σου ταιριάζουν, ή εξαρχής λίστα γάμου δεν υπάρχει!
    Κάνε μια πρόχειρη λίστα με καταστήματα που το εμπόρευμά τους συνάδει με την αισθητική σου και με εκείνα που έχουν τραβήξει κατά καιρούς την αισθητική σου. Εφάρμοσε το φίλτρο για εντυπωσιακά δώρα γάμου στο Studio Kosta Boda Illum, και ολοκλήρωσε την έρευνά σου με μια βόλτα στα φυσικά καταστήματα.
  • Η τελευταία εκδοχή, απαιτεί ουσιαστικά συμπλήρωμα των δύο ανωτέρω, και αφορά ουσιαστικά την περίπτωση που ένα από τα δύο μέλη του ζευγαριού είναι αρκετά κοντινό και αγαπημένο σου άτομο. Έτσι, είναι πιθανό ανεξάρτητα από το αντικείμενο ή την παροχή που θα επιλέξεις να δωρίσεις στο ζευγάρι, τυλιγμένο εκτός από το φανταχτερό περιτύλιγμα και με την προσωνυμία “δώρο γάμου”, να νιώσεις την ανάγκη να προσφέρεις και κάτι ακόμη, πιο προσωπικό, στο οικείο σου άτομο. Στο τραπέζι μπαίνει κάθε συνήθης κατηγορία δώρου, αφού θα είναι ήδη συναισθηματικά φορτισμένο (πχ. βιβλίο με ειδική αφιέρωση), αλλά και πιο συμβολικά. Αν δεν έχει καταλήξει οριστικά, μια περιήγηση σε ιστοσελίδες δώρων όπως το doroset.gr ή μια βόλτα σε ένα κατάστημα χαριτωμένων gadget, μπορεί να είναι διαφωτιστικές.