Οι Κυκλάδες αποτελούν το μεγαλύτερο νησιώτικο σύμπλεγμα στην Ελλάδα, όπου συμπεριλαμβάνει 33 νησιά μεταξύ των οποίων τα περισσότερα από αυτά να είναι στις πρώτες λίστες των θερινών ταξιδιωτών.

Στο άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσουμε και θα ξεχωρίσουμε 3 νησιά των Κυκλάδων που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείτε το καλοκαίρι.

 

Νάξος

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και ιδιαίτερα φημισμένη για τις πανέμορφες παραλίες και το πεντανόστιμο φαγητό της. Η επιβλητική Πορτάρα είναι το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε με το που φτάσετε στο νησί , ο ναός του Απόλλωνα είναι ημιτελής αλλά η Πορτάρα στέκει όρθια και αποτελεί χαρακτηριστικό σημείο του νησιού.

Μπορείτε να περπατήσετε στα πανέμορφα σοκάκια του νησιού και να απολαύσετε το πολύ καλό φαγητό που διαθέτει αλλά και τα γνωστά τοπικά εδέσματα όπως τα διάσημα τυριά Νάξου, τοπικά κρέατα και πολλά άλλα.

Η Νάξος είναι γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες που την κατακλύζουν όπως ο Άγιος Προκόπιος με την σιμιγδαλένια αμμουδιά και τα ρηχά νερά, η παραλία της Πλάκας που ξεχωρίζει για την ψιλή άμμο και το απέραντο γαλάζιο αλλά και πολλές άλλες που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.

Το νησί αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες καθώς προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση αλλά και για νέους αφού διαθέτει έντονη νυχτερινή διασκέδαση.

Μύκονος

Η Μύκονος είναι αδιαμφισβήτητα το πιο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων και ίσως το πιο γνωστό νησί της Ελλάδας. Το νησί των ανέμων είναι δημοφιλής προορισμός για πολλούς ταξιδιώτες ανά τον κόσμο το καλοκαίρι κυρίως για την κοσμοπολίτικη ζωή, τις όμορφες παραλίες και φυσικά την έντονη διασκέδαση.

Μία βόλτα στα σοκάκια της Χώρας αρκεί για να για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του νησιού και φυσικά μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Μικρή Βενετία.

Η Μύκονος είναι γνωστή για τις διάσημες παραλίες που έχει όπως αυτή της Ψαρού και του Ορνού όπου βρίσκονται διάσημα μαγαζιά παγκόσμιου βεληνεκούς αλλά και πιο ήρεμες παραλίες για να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Βέβαια για να κάνετε την μετακίνηση σας πιο εύκολη, μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο από την KSK rent a car ή από τις πολλές ακόμα εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτου στο νησί.

Τέλος, όταν μιλάμε για νυχτερινή διασκέδαση, η Μύκονος αποτελεί την πρώτη επιλογή καθώς το νησί διαθέτει πολλά διάσημα νυχτερινά κέντρα που θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές.

Αμοργός

Η Αμοργός δεν αποτελεί έναν κοσμοπολίτικο προορισμό όπως αυτά που αναφέραμε προηγουμένως αλλά έναν εναλλακτικό προορισμό που θα σας μαγέψει με την ομορφιά του νησιού.

Η Χώρα του νησιού είναι από τις πιο όμορφες του Αιγαίου με τα γραφικά της σοκάκια αλλά και τα όμορφα χωριά του νησιού θα σας εντυπωσιάσουν.

Η Αμοργός είναι ιδιαίτερα φημισμένη για τις πανέμορφες και καταγάλανες παραλίες όπως αυτή της Αγίας Άννας, του Μούρου και πολλές άλλες εκπληκτικές παραλίες.

Τέλος, το νησί είναι κατάλληλο για αυτούς που αποζητούν ηρεμία και χαλάρωση και είναι ιδιαίτερα γνωστό για τους νέους που θέλουν εναλλακτικές καλοκαιρινές διακοπές.