Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι εκθετική, με μια τεράστια αύξηση στον αριθμό των καταναλωτών που επιλέγουν να αγοράσουν ηλεκτρονικά και όχι από φυσικό κατάστημα.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Δεν είναι μυστικό ότι τα περισσότερα καταστήματα έχουν μεγαλύτερο όγκο αποθεμάτων στο διαδίκτυο από ό,τι στις φυσικές τους τοποθεσίες. Λόγω της χωρητικότητας των αποθηκών και των περιορισμών χώρου των τοπικών καταστημάτων, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πολύ μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων στο διαδίκτυο και τα κουμπιά αναζήτησης διευκολύνουν την εύρεση των προϊόντων που θέλετε σε ελάχιστο χρόνο.

Η δυνατότητα πρόσβασης σε περισσότερα προϊόντα από ορισμένες μάρκες στο διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν ζείτε σε μια μικρή πόλη ή σε μια περιοχή χωρίς μεγάλη τοπική εμπορική περιοχή. Όχι μόνο αυτό, αλλά πολλά καταστήματα προσφέρουν διαδικτυακά αποκλειστικά είδη που δεν είναι διαθέσιμα στα καταστήματα, ενθαρρύνοντάς σας να αγοράσετε εξειδικευμένα και περιορισμένης έκδοσης είδη εκτός Διαδικτύου.

ONLINE ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ

Αν και είναι συχνά σπάνιο να βρείτε ένα κουπόνι στο κατάστημα, εκτός εάν το κατάστημα φιλοξενεί μια ειδική εκδήλωση, πολλοί έμποροι λιανικής προσφέρουν άφθονες εκπτώσεις και κωδικούς κουπονιών που θα χρησιμοποιηθούν στο διαδίκτυο ως μέρος της διαφήμισης και των προωθητικών ενεργειών τους.

Πολλοί ιστότοποι τρίτων, προσφέρουν αποκλειστικούς κωδικούς κουπονιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο διαδίκτυο και όχι στο κατάστημα. Επιπλέον, οι ιστότοποι συχνά έχουν περισσότερες αποκλειστικές πωλήσεις και εκπτώσεις από ό,τι στα φυσικά καταστήματα και μπορεί να μπορείτε να βρείτε προϊόντα που δεν είχαν έκπτωση στο κατάστημα, διαθέσιμα στο διαδίκτυο σε πολύ φθηνότερη τιμή. Στη συνέχεια, μπορείτε να παραλάβετε αυτά τα προϊόντα από το τοπικό σας κατάστημα ή να τα παραλάβετε στο σπίτι σας.

Το Διαδίκτυο φιλοξενεί επίσης πολλούς ιστότοπους με έκπτωση και πωλητές λιανικής τρίτων που προσφέρουν αγαθά σε μειωμένες τιμές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε το ίδιο προϊόν για ένα κλάσμα της καθαρής του αξίας. Αυτό δίνει στους καταναλωτές μια πολύ ευρύτερη πρόσβαση και τη δυνατότητα να βρίσκουν τις πιο πρόσφατες προσφορές και προσφορές.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΓΙΑ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Εάν παραγγείλετε προϊόντα από φυσικά καταστήματα ή αποφασίσετε να κάνετε αγορές στο κατάστημα, θα πρέπει να κάνετε ένα επιπλέον ταξίδι στο εν λόγω κατάστημα όταν το προϊόν έρθει σε απόθεμα ή φτάσει στο κατάστημα που έχετε επιλέξει. Ένα από τα καλύτερα στοιχεία των αγορών μέσω Διαδικτύου, ωστόσο, είναι ότι μπορείτε να παραλάβετε προϊόντα κατευθείαν στο σπίτι σας ή σε μια ταχυδρομική θυρίδα, η οποία είναι μια καλή επιλογή για όσους δεν έχουν διεύθυνση κατοικίας, όπως πχ στρατιωτικό προσωπικό. Αυτό κάνει τις αγορές μέσω Διαδικτύου πολύ πιο βολικές, καθώς μπορείτε απλά να βρείτε το προϊόν που θέλετε από οποιαδήποτε τοποθεσία και – με επιλογές όπως η παράδοση την ίδια ή την επόμενη μέρα – να το παραλάβετε στην πόρτα σας. Αυτό είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για άτομα που δυσκολεύονται να περπατήσουν μακριά ή έχουν μια αναπηρία που τους εμποδίζει να ταξιδεύουν στα καταστήματα όσο τακτικά θα ήθελαν.
Οι περισσότερες εταιρείες στο Διαδίκτυο προσφέρουν τώρα ακόμη και δωρεάν παράδοση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για πρόσθετο κόστος στην αγορά σας και ταυτόχρονα εξοικονομείτε το κόστος μετάβασης σε μια φυσική τοποθεσία.
Η παράδοση κατ’ οίκον κάνει επίσης τις επιστροφές ευκολότερες από ποτέ, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συμπληρώσετε μια ταχυδρομική φόρμα και να στείλετε το δέμα σας από το τοπικό ταχυδρομείο σας, όπου η επιστροφή χρημάτων θα παραδοθεί στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ

Η πιο βολική πτυχή του Διαδικτύου είναι η φύση του που εξοικονομεί χρόνο, καθιστώντας τις διαδικτυακές αγορές ιδανικές για τα άτομα των οποίων ο πολυάσχολος τρόπος ζωής τους εμποδίζει να επισκέπτονται τον κεντρικό δρόμο σε τακτική βάση. Αντί να αφιερώνετε ώρες περιήγησης σε πολλά καταστήματα, μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα με μερικά κλικ στο διαδίκτυο.

Η διαδικασία έχει γίνει επίσης ταχύτερη τα τελευταία χρόνια μέσω μιας σειράς αλλαγών της ανάπτυξης τεχνολογίας κατασκευής eshop καταστημάτων: η προσθήκη κουμπιών γρήγορης αγοράς που επιτρέπουν στους κατόχους λογαριασμών να αγοράζουν προϊόντα με ένα κλικ. αυτοματοποιημένα στοιχεία λογαριασμού, έτσι ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους κάθε φορά που πραγματοποιούν μια ηλεκτρονική αγορά• και τη νέα δυνατότητα των υπολογιστών να αποθηκεύουν τα στοιχεία σας στις βάσεις δεδομένων τους.

Συνολικά, αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός χρόνος που αφιερώνετε για μια ηλεκτρονική αγορά μειώνεται σε δευτερόλεπτα. Εάν χρειάζεστε τα προϊόντα σας αμέσως, υπάρχει επίσης συχνά μια σειρά από επιλογές παράδοσης με επιπλέον κόστος, όπως παράδοση την ίδια ή την επόμενη ημέρα.

ΑΓΟΡΕΣ 24/7

Ένας εξαιρετικά επωφελής παράγοντας για τους εργαζόμενους ενήλικες είναι η δυνατότητα να ψωνίζουν 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα. Εκεί που κάποτε έπρεπε να περιμένεις μέχρι το Σαββατοκύριακο ή να βιαστείς μετά τη δουλειά για να αγοράσεις τα προϊόντα που χρειαζόσουν, τώρα έχεις αυτά τα προϊόντα στα χέρια σου όποτε τα χρειάζεσαι. Αντί να περιμένετε μέχρι την ημέρα της άδειας σας για να επισκεφτείτε ένα εμπορικό κέντρο, μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στα ηλεκτρονικά καταστήματα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.
Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν συχνά περιορισμοί στις υπηρεσίες που βασίζονται στο ανθρώπινο δυναμικό, όπως οι λειτουργίες ζωντανής συνομιλίας και τα όρια στην παράδοση την επόμενη ημέρα, ως επί το πλείστον, τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου είναι πλέον 24/7, επιτρέποντάς σας να αγοράζετε προϊόντα όποτε τα χρειάζεστε.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Εάν βρίσκετε ανησυχητικό το χάος των εμπορικών κέντρων, μπορείτε πλέον να αποφύγετε εντελώς τα εμπορικά κέντρα με τη δυνατότητα να αγοράζετε προϊόντα online. Αυτό δεν είναι μόνο ένα πλεονέκτημα για άτομα που μπορεί να βρίσκουν τα εμπορικά κέντρα αγχωτικά και αποπροσανατολιστικά, όπως εκείνα με προβλήματα ψυχικής υγείας ή διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας, αλλά σημαίνει ότι μπορείτε να ψωνίσετε από οποιαδήποτε τοποθεσία εάν επιλέξετε να ψωνίσετε online. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα εξαιρετική ευκαιρία σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως τα Χριστούγεννα, όπου τα εμπορικά κέντρα μπορεί να γεμίσουν κόσμο και το απόθεμα που διατίθεται στο κατάστημα μπορεί να μειωθεί.
Επιπλέον, όταν βρίσκεστε σε ένα εμπορικό κέντρο, είναι πιο εύκολο να κάνετε περιττές αυθόρμητες αγορές. Ωστόσο, αυτή η ανησυχία μειώνεται όταν κάνετε αγορές μέσω Διαδικτύου, καθώς μπορείτε να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο των χρημάτων που ξοδεύετε και υπάρχουν λιγότεροι πειρασμοί που σας εμποδίζουν να αγοράσετε μόνο ό,τι χρειάζεστε.

ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ

Έχετε ποτέ δυσκολευτεί να βρείτε αυτό ακριβώς που θέλετε; Αυτό δεν είναι πλέον πρόβλημα για τους καταναλωτές λόγω της εύκολης προσβασιμότητας του Διαδικτύου. Χρησιμοποιώντας καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι πλέον γρήγορο και εύκολο να περιηγηθείτε σε εκατοντάδες προϊόντα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για να βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Με την προσθήκη λειτουργιών αναζήτησης σε καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου και μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Bing, μπορείτε πλέον να βρείτε τα προϊόντα και τους πωλητές που έχουν το προϊόν που θέλετε σε απόθεμα χωρίς να χρειάζεται να περιηγηθείτε σε πιθανές τοποθεσίες που μπορεί να μην έχουν την ακριβή αντικείμενο που επιθυμείτε. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για ένα «βραδινό μαύρο φόρεμα», μπορείτε τώρα να το πληκτρολογήσετε σε μια μηχανή αναζήτησης και να λάβετε εκατοντάδες αποτελέσματα μέσα σε δευτερόλεπτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι περιγραφές προϊόντων στα είδη που αγοράζετε σάς δίνουν επίσης μια πιο ακριβή απεικόνιση του ίδιου του προϊόντος από τις ετικέτες στο κατάστημα. Για παράδειγμα, αν θέλατε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δεοντολογία της εν λόγω εταιρείας, θα μπορούσατε να έχετε πρόσβαση σε όλες αυτές τις πληροφορίες διαδικτυακά, μια πτυχή που συνήθως δεν θα μπορούσατε να βρείτε στα καταστήματα. Θα μπορείτε επίσης να βρείτε online κριτικές σε καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου ή ιστότοπους κριτικών που περιγράφουν λεπτομερώς την ποιότητα του εν λόγω προϊόντος από την εμπειρία ενός πραγματικού πελάτη. Αυτό μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι το προϊόν είναι καλής ποιότητας από την οπτική γωνία άλλων. Αυτές οι πληροφορίες είναι κάτι στο οποίο μπορεί να μην μπορείτε πάντα να έχετε πρόσβαση σε φυσικά καταστήματα, βασιζόμενοι μόνο στην όραση και την προσωπική σας οπτική για να αποφασίσετε για την ποιότητα και την καταλληλότητα του προϊόντος.

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ

Όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επωνυμιών στο διαδίκτυο που δεν διαθέτουν ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διαθέτουν φυσικά καταστήματα. Υπάρχουν επίσης πολλές μικρότερες επωνυμίες που υπάρχουν ως ηλεκτρονικά καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου μόνο, όπως ανεξάρτητοι λιανοπωλητές και πωλητές χειροτεχνίας, οι οποίοι μπορούν να σας προσφέρουν μοναδικά και μεμονωμένα προϊόντα που δεν θα μπορούσατε να βρείτε στον κεντρικό δρόμο.

 

Εάν σκέφτεστε να απομακρυνθείτε από τα φυσικά καταστήματα, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να το κάνετε, με μια τεράστια γκάμα επωνυμιών και προϊόντων που διατίθενται στο διαδίκτυο για την άνεσή σας. Από τη δυνατότητα ανθοφορίας σε ανεξάρτητα καταστήματα χωρίς επένδυση σε μια φυσική τοποθεσία, έως τη δυνατότητα πρόσβασης στις φθηνότερες και πιο προσιτές προσφορές, το Διαδίκτυο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων για τον καταναλωτή που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που ψωνίζετε προς το καλύτερο.

Δείτε περισσότερα NetPlanet – Προώθηση & Κατασκευή ιστοσελίδων από  το 2000