Ποικίλα σχόλια προκαλεί στην κοινή γνώμη του Μεσολογγίου η πορεία εκτέλεσης του έργου της ανακατασκευής της Κεντρικής Πλατείας.

Σχόλια κατά βάση επικριτικά για τη δημοτική αρχή, μιας και εκ του αποτελέσματος δεν υπήρξε στο ελάχιστο τήρηση του χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος.

Έτσι, οχτώ μήνες μετά την έναρξη των εργασιών, αυτό που βλέπουν οι πολίτες είναι ένα ημιτελές έργο και ένα αισθητικό αποτέλεσμα πολύ χαμηλότερο του προσδοκώμενου…

Ταυτόχρονα όμως αναδεικνύεται η αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου καθώς και σε αυτό το έργο δεν έδειξε «ανακλαστικά», παραμένοντας «θεατής» των εξελίξεων.

Κι αυτό διότι η δημοτική αρχή δεν υιοθέτησε εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων της τεχνικής υπηρεσίας για τις ενέργειες που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, ώστε να μην υπάρξει η σημερινή κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση γεγονός είναι ότι ο εργολάβος του έργου έχει δηλώσει «παύση εργασιών» και οι όποιες εργασίες γίνονται αυτές της ημέρες αποτελούν “αυτοσχεδιασμούς” από τη δημοτική αρχή…

Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Υ.Γ. Αναρωτιόμαστε πόσο είναι το κόστος για να ολοκληρωθεί ο εξωτερικός ελαιοχρωματισμός της Πινακοθήκης στην κεντρική πλατεία; ώστε να μην εμφανίζει το εμβληματικό κτήριο “τρικολόρε” εικόνα; (Πριν δυο μήνες είχαμε κάνει πάλι αναφορά στο ζήτημα).