Με «ξεχωριστό» και συνάμα απόλυτα συμβατό με τις «επιταγές» των μέτρων περιορισμού της COVID-19, οι κάτοικοι του Μεσολογγίου τίμησαν κατά το Σαββατοκύριακο των Βαΐων, την επέτειο της ηρωικής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Πολλοί αποθέτοντας κλαδιά δάφνης και αναμμένα κεριά στα κάγκελα του Κήπου των Ηρώων, μιας και απαγορεύτηκε η είσοδος εντός του ιστορικού χώρου.

Πάρα πολλοί ανάβοντας, χθες το απόγευμα, λιβανιστήρια και κεριά, σε μπαλκόνια και παράθυρα, με το άρωμα του λιβανιού να είναι διάχυτο σε κάθε σημείο της πόλης του Μεσολογγίου και παράλληλα ακουγόταν από τις τηλεοράσεις και τον τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό επετειακά προγράμματα και παλαιότερες μεταδόσεις της πομπής.

Χιλιάδες κοινοποιώντας σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, Youtube, Instagram κλπ.)  δημοσιεύσεις για το κορυφαίο γεγονός της Εξόδου. Αρκεί να επισημάνουμε την ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, τα βίντεο της μπάντας του Ιωσήφ Ρωγών και της Κοινότητας Μεσολογγίου.  Βίντεο που έγιναν “θέμα” με θετικά σχόλια, σε ενημερωτικές εκπομπές και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, δίνοντας την αφορμή για ειδησεογραφική κάλυψη  του  “ιδιότυπου” φετινού, λόγω COVID-19, εορτασμού.

Η Πολεμική Αεροπορία “σήκωσε” F-16 όπως κάνει κάθε χρόνο.

Έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που δημόσια ή ιδιωτικά υποστηρίζουν ότι ο εορτασμός της 194ης Επετείου της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων ίσως να αποτελέσει τον πιο αυθεντικό και αυθόρμητο εορτασμό που έχει υπάρξει, μιας και υπήρξε απόλυτη διάχυση του διαχρονικού μηνύματος της Θυσίας των πεσόντων το βράδυ του Χαλασμού. Διάχυση, που ίσως γινόταν με μεγαλύτερη ένταση, εάν η δημοτική αρχή δεν είχε επιλέξει την “One Men Show” τακτική.


 

Ως επίλογο της καταγραφής του φετινού εορτασμού δημοσιεύουμε το επετειακό βίντεο που επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Σοκόλας, θεωρώντας το, κατά την προσωπική μας άποψη, ως ένα από τα κορυφαία, που έχουμε δει, σχετικά, με τη διάδοση του μηνύματος της Θυσίας των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Να ζει το Μεσολόγγι μας!