“Επειδή συνήθως οι έντιμοι αγώνες πιάνουν τόπο και έχουν αποτέλεσμα!” δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί το θετικό αποτέλεσμα μιας ακόμη παρέμβασης από τη Σοφία Σακοράφα, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Συγκεκριμένα με σχετική Επίκαιρη Ερώτηση η Σοφία Σακοράφα κατάφερε να πείσει τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση για την αδικία που υφίστανται 700000 συμπολίτες μας που υποχρεούνταν να καταβάλουν εισφορές για αγροτικό εισόδημα, ενώ ήταν συνταξιούχοι από άλλους ασφαλιστικούς φορείς. Ενώ να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Υπουργός Παιδείας υιοθέτησε προτάσεις της κ. Σακοράφα για διάθεση ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές.

Κατά τη συζήτηση  Επίκαιρης Ερώτησης της Αντιπροέδρου της Βουλής Σοφίας Σακοράφα, Βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναγνώρισε τις αδικίες που περιλαμβάνει  το άρθρ. 27 του ν. 4670/20, όπως τονίστηκαν στην ερώτηση.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι εντός του Μαΐου θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε οι ετεροσυνταξιούχοι με αγροτικό εισόδημα έως 10000 ευρώ το χρόνο δε θα επιβαρύνονται με ασφαλιστικές εισφορές. Η Αντιπρόεδρος ευχαρίστησε τον Υπουργό πιστεύοντας ότι αποκαθίσταται μια αδικία και κυρίως στηρίζεται ένας μεγάλος αριθμός ετεροσυνταξιούχων που συνεισφέρουν στον πρωτογενή τομέα, συμπληρώνουν το χαμηλό εισόδημά των ιδίων και των μελών των  οικογένειών  τους και συμβάλλουν στο να μην ερημωθούν οι αγροτικές περιοχές.