ΡΑΕ ΧΑΡΤΗΣ

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία τις προηγούμενες ημέρες ήταν η άδεια που έδωσε η ΡΑΕ για εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη Βαράσοβα.

Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων η εταιρεία που έλαβε την άδεια υπαναχώρησε και ζήτησε την ανάκλησή της από τη ΡΑΕ.

Όπως επισημάναμε και στην σχετικά ανάρτηση για το θέμα (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ) ζητούμενο είναι η διαφοροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την εγκατάσταση αιολικών πάρκων μιας και είναι προφανές ότι στο μέλλον μπορεί μια άλλη εταιρεία να είναι αυτή που θα αδειοδοτηθεί για την συγκεκριμένη περιοχή.

Ενδιαφέρον έχει επίσης και το γεγονός ότι στη σελίδα της ΡΑΕ φαίνεται ότι έχει κατατεθεί αίτηση αδειοδότησης για εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην κορυφογραμμή του Αράκυνθου.

Εύλογα λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα, εάν οι τοπικοί φορείς του Μεσολογγίου και του Αγρινίου το γνωρίζουν και πως αντιμετωπίζουν το ζήτημα.

 

Δημοσιεύτηκε στα ΚΥΡΙΑΚΆΤΙΚΑ της 14ης Μαρτίου 2021