Μεσολόγγι και Αγρίνιο επισκέφθηκε χθες η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Κουντουρά έχοντας σειρά διαδοχικών συναντήσεων και συσκέψεων με παραγωγικούς φορείς.

Η Έλενα Κουντουρά έκανε ιδιαίτερες αναφορές στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, από την ακρίβεια, τις πληθωριστικές πιέσεις και το υψηλό ενεργειακό κόστος. 

Ζητήματα που όπως υπογράμμισε τα έχει θέσει μέσω παρεμβάσεων και αναφορών της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο Μεσολόγγι είχε συνάντηση με μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου όπου και της τέθηκε το ζήτημα του «δικαστικού χάρτη» και της επιδόθηκε το σχετικό ψήφισμα του συλλόγου για διατήρηση στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, του Πρωτοδικείου. Μετά συναντήθηκε με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στην Πινακοθήκη του δήμου και στο ιστορικό μουσείο ΔΙΕΞΟΔΟΣ.

Στο Αγρίνιο η Έλενα Κουντουρά μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτη Τσιχριτζή, το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας και το ΔΣ των δικαστικών υπαλλήλων Αγρινίου, αλλά και με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανάρτησή της για τις επισκέψεις στον Δικηγορικό και Εμπορικό σύλλογο Μεσολογγίου η Έλενα Κουντουρά σημείωσε:

«Συνάντηση στον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου, με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Πασιόπουλο και μέλη του Προεδρείου, με επίκεντρο τις χρηματοδοτικές και αναπτυξιακές ανάγκες  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής. Μαζί με τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μίλτο Ζαμπάρα, τον πρώην ΓΓ του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώτο επιλαχόντα βουλευτή Γρηγόρη Θεοδωράκη και την πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαρία Τριανταφύλλου.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου, ενημερωθήκαμε για το αίτημα του Συλλόγου που έχει εκδώσει και σχετικό ψήφισμα ενάντια στη δρομολογούμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, και για την αναγκαιότητα διατήρησης και των δύο Πρωτοδικείων στην Αιτωλοακαρνανία .»