Το «πράσινο» φως άναψε ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής για την άμεση δημοπράτηση του μεγάλου έργου στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 20 εκ. € με σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ πριν λίγες ημέρες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Μια απόφαση που ουσιαστικά σηματοδοτεί το τέλος μιας διαδικασίας πολλών ετών που έχει περάσει από τα «σαράντα κύματα» και που στοχεύει στην άρση σειράς ανθρώπινων παρεμβάσεων που έγιναν πριν από δεκαετίες και που είχαν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της λιμνοθάλασσας και τη μείωση της αλιευτικής παραγωγής.

Από την παρουσίαση του έργου στις 27/2 στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας στο Αιτωλικό

Για να φθάσουμε στην δημοπράτηση η αλήθεια είναι ότι ειδικά από πλευράς Περιφερειακής Αρχής και ιδιαίτερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Θανάση Μαυρομμάτη υπήρξε τεράστια συμβολή στον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών από διάφορα Υπουργεία, αλλά και τοπικών φορέων. Ενώ δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί ότι από τις πρώτες ενέργειες του Σπήλιου Λιβανού αναλαμβάνοντας υπουργικά καθήκοντα ήταν η έγκριση και διάθεση την αναγκαίας χρηματοδότησης.

Μάλιστα δεν θα είναι υπερβολή να υπογραμμίσουμε ότι για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα μια πλειάδα υπηρεσιακών στελεχών εργάστηκε με ρυθμούς ιδιωτικού τομέα και όχι δημοσίου, εδώ και δυο χρόνια. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα χρονοδιαγράμματα που μας είχαν δώσει για την εξέλιξη των εργασιών στελέχη του Υπουργείου Υποδομών σε πρόσφατη επίσκεψή τους στο Μεσολόγγι. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Από κει και πέρα θα πρέπει να επισημανθεί ότι όπως αναφέρεται και στην απόφαση της έγκρισης της δημοπράτησης το έργο είναι σύνθετο αφού χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Υποδομών και στη συνέχεια η λειτουργία και η συντήρηση των υποδομών θα γίνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κυρίως όμως σύνθετο είναι το πλέγμα των έργων και των παρεμβάσεων που θα γίνουν σε όλο το εύρος του πάρκου της Λιμνοθάλασσας.

Ευχή αφενός να μην υπάρξει καθυστέρηση και εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία και κυρίως οι παρεμβάσεις που θα γίνουν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.