Κάθε νέα δουλειά που προκύπτει, είναι πολύ πιθανό να είναι σε remote εκδοχή. Δεδομένου ότι η ζωή συνεχίζεται και η επιχειρηματικότητα συνεχίζεται, υπάρχουν κάποιες αναπροσαρμογές στον εργασιακό τομέα, που συνεχίζουν να κρατούν τους εργαζόμενους σπίτι. Αν ακόμα δεν έχεις πάρει στα σοβαρά αυτές τις αναπροσαρμογές, μάλλον ήρθε η ώρα.

Προτεραιότητα στη δική σου αναπροσαρμογή έχει η διαμόρφωση του χώρου εργασίας στο σπίτι, που θα κάνει τη δουλειά σου πιο αποτελεσματική. Ας δούμε κάποιες βασικές συμβουλές που θα σε κάνουν remote worker της χρονιάς.

  1. Υπνοδωμάτιο ή Σαλόνι; Ιδού η απορία

Ταπεινή μας συμβουλή: Όχι το γραφείο στο υπνοδωμάτιο. Ακόμα κι αν το υπνοδωμάτιό σου διαθέτει έπιπλα γραφείου, φρόντισε να τα εντάξεις κάπου αλλού. Το υπνοδωμάτιό σου είναι ο χώρος στον οποίο χαλαρώνεις. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να διαχέεται στην ατμόσφαιρά του η ένταση και το άγχος της μέρας. Συνεπώς, πάρε τα επιπλάκια σου και σε άλλο δωμάτιο.

  1. Μια γωνία είναι αρκετή

Δεν την εννοούμε με τη στενή (κυριολεκτικά) έννοιά της. Αν υπάρχει ένα σημείο στο σαλόνι που εξυπηρετεί από πολλές απόψεις, τότε στήσε εκεί το γραφείο https://www.theodoridi.com/epipla-grafeiou/grafeia/epaggelmatika  σου. Ποιες είναι αυτές οι απόψεις; Τίκαρε: Έχει άπλετο φυσικό φως; Έχει γρήγορο internet; Βολεύει το σημείο ως προς όλες τις ανάγκες σου;

  1. Τα σωστά έπιπλα για τη σωστή δουλειά

Η γωνία δεν κάνει από μόνη της θαύματα. Πρέπει να την εξοπλίσεις με τα κατάλληλα έπιπλα γραφείου. Όσο ελκυστική κι αν είναι η πολυθρόνα σου, σύντομα θα διαπιστώσεις ότι δεν ενδείκνυται για εργασία, αλλά μόνο για χαρά. Μια ανατομική καρέκλα γραφείου που θα σε υποστηρίξει σε απαιτητικά οχτάωρα είναι μια αναγκαία προσθήκη.

Δεν γίνεται να μιλάμε για έπιπλα γραφείου https://www.theodoridi.com/ και να μην αναφερθούμε στο original έπιπλο γραφείο. Ένα γραφείο minimal αισθητικής, που θα ταιριάζει με τον τόνο του υπόλοιπου σπιτιού σου και δεν θα σου αποσπά την προσοχή, είναι αυτό που ψάχνεις.

  1. Ένα κομμάτι από σένα

Το ότι δουλεύεις απομακρυσμένα δεν σημαίνει ότι δουλεύεις και κρυφά. Δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα χρειαστεί κάποιο Zoom meeting, όπου θα κάνεις κάποια παρουσίαση ή θα συζητήσεις με άλλους συναδέλφους σου. Φρόντισε, λοιπόν, το background σου να μην αποπνέει χάος, αλλά ένα ήρεμο περιβάλλον που θα αντικατοπτρίζει ένα ήρεμο mindset. Κάποιο κάδρο με κάποιο inspirational quote ή μία οργανωμένη βιβλιοθήκη μπορούν να σε αναδείξουν όμορφα κι επαγγελματικά.

Αν είσαι από τους λίγους που δεν έχουν κάνει τα τελευταία τρία χρόνια εξ αποστάσεως εργασία, τότε είναι καιρός να δημιουργήσεις «σπιτικά» τις καλύτερες προϋποθέσεις για αυτήν. Με λίγες και στοχευμένες προσθήκες, εξασφαλίζεις τις ιδανικές συνθήκες για να βγάλεις εις πέρας τις «απομακρυσμένες» υποχρεώσεις σου.