Συναγερμός σήμανε στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, όταν F-16 ξεκίνησε να βγαίνει εκτός διαδρόμου, με αποτέλεσμα ο πιλότος του να αναγκαστεί να το εγκαταλείψει.
Το αεροσκάφος κάηκε ολοσχερώς όταν ο κινητήρας του πήρε φωτιά ενώ βρισκόταν στη φάση της προσγείωσης, στον διάδρομο του στρατιωτικού αεροδρομίου.
Ο πιλότος κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο F-16 και είναι σώος. Το μαχητικό αεροσκάφος επέστρεφε στη βάση μετά από εκπαιδευτική πτήση. Το F-16 Block 52+ είναι από τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Αναμένεται έρευνα για τα αίτια της πτώσης.
Η ανακοίνωση της πολεμικής αεροπορίας
Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, χειριστής αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, εντός της Αεροπορικής Βάσης Ανδραβίδας.
Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους.
Τηλεφωνική επικοινωνία της ΠτΔ με τον ΥΠΕΘΑ για το ατύχημα του F-16
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του ατυχήματος του αεροσκάφους F-16 που συνετρίβη στην Ανδραβίδα. Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο πιλότος εξήλθε σώος.
Πηγή: patrisnews.gr