Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του καταγράφει ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου, καθώς δύο αθλητές του εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην Εθνική Ομάδα Καγιάκ Σπριντ και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior & U23.
Η Ειρήνη Ντέκα και ο Γιάννης Καλαβρουζιώτης θα αγωνιστούν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καγιάκ Σπριντ Junior & U23, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία από τις 23 έως τις 26 Ιουλίου 2026, αποτελώντας τους πρώτους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση αυτού του επιπέδου με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας.
Η πρόκριση των δύο αθλητών προέκυψε μέσα από τις 2ες εσωτερικές προκρίσεις Κάνοε – Καγιάκ Σπριντ, που πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε – Καγιάκ, η φετινή διαδικασία επιλογής πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα αυστηρά αγωνιστικά κριτήρια, με στόχο τη συγκρότηση μιας ανταγωνιστικής εθνικής ομάδας για τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις της χρονιάς.
Η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου συγχαίρει θερμά την Ειρήνη Ντέκα και τον Γιάννη Καλαβρουζιώτη για τη σημαντική διάκρισή τους, καθώς και τον προπονητή Δημήτρη Διαμαντόπουλο για τη μεθοδική δουλειά και την καθοριστική συμβολή του στην πορεία της ομάδας.
Παράλληλα, εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους γονείς των αθλητών για τη διαρκή στήριξή τους, αλλά και προς όλα τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος που εργάζονται καθημερινά με συνέπεια και αφοσίωση.
Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου εύχεται στους δύο αθλητές καλή επιτυχία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μία δυναμική παρουσία με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας.

