Τους στόχους της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου Ναυπάκτου, παρουσίασε στην Κοινοτική Επίτροπο Ντανούτα Χούμπνερ, αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης της ΕΕ, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου, Θανάσης Παπαθανάσης, κατά την επίσκεψή της στη Ναύπακτο.

«Σε ένα διεθνές περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει και γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, μόνο όσοι έγκαιρα και αποτελεσματικά ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα θα προλάβουν το τρένο του αύριο. Το τρένο της ανάπτυξης», ανέφερε προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο κ. Παπαθανάσης.
Όπως ο ίδιος σημείωσε «Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι οι Τεχνολογίες αιχμής, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Στη Νέα Εποχή προχωρούμε με σχέδιο και όραμα, υλοποιώντας συγκεκριμένο προγραμματισμό. Βάζουμε τη Ναύπακτο στην πρωτοπορία της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών ευκαιριών και πόρων.
Δημιουργούμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε ο Δήμος Ναυπάκτου να καταστεί πόλη πρότυπο. Για μας και τα παιδιά μας».
Είχε προηγηθεί η επίσκεψη της Κοινοτικής Επιτρόπου, στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Χημικής Μηχανικής και Χημικών Διεργασιών Υψηλής Θερμοκρασίας, στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, καθώς και στη Γέφυρα Ρίου-Αντρρίου.
Στην επίσκεψή της, η Κοινοτική Επίτροπος Ν. Χούμπνερ, συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου, τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σ. Σπυρίδωνος και τον ΓΓΕΑ, Παναγιώτη Δρόσο.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Υποδεχτήκαμε και πάλι την κυρία Χούμπνερ στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία. Τη φορά αυτή της επιδείξαμε το έργο που επιτελείται στην περιοχή μας με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο στον τομέα των υποδομών, αλλά και στον τομέα της παραγωγής γνώσης, έρευνας και τεχνολογίας.

Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Πάτρας και της υπόλοιπης Δυτικής Ελλάδας μάς κάνουν υπερήφανους με την ποιότητα της δουλειάς τους, ενισχύουν την τοπική οικονομία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και παρέχουν κίνητρα σε επιφανείς Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού να επιστρέψουν στην πατρίδα μας. Το έργο τους είναι διεθνώς αναγνωρισμένο, ενώ και η ίδια η κυρία Επίτροπος το χαρακτήρισε εξαιρετικό. Γενικότερα, οι εντυπώσεις τής κυρίας Χούμπνερ από τη σημερινή της επίσκεψη ήταν άριστες», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.