Χρυσή διάκριση για τον Δημήτριο Σιαδήμα από την Ρουπακιά Παναιτωλίου

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συγχαίρει θερμά τον επιχειρηματία και μέλος του, Δημήτριο Σιαδήμα του Γεωργίου, για τη σημαντική διάκριση που απέσπασε στον 10ο διεθνή διαγωνισμό Olymp Taste Awards 2025.

Το βιολογικό ελαιόλαδο «Αθηνά», που παράγεται στον Βιολογικό Ελαιώνα Σιαδήμα στη Ρουπακιά Παναιτωλίου από ποικιλία Κορωνέικη, τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο Ποιότητας (Gold Quality Award) στην κατηγορία του. Ο διαγωνισμός αποτελεί έναν από τους κορυφαίους θεσμούς γευσιγνωσίας και ποιότητας στην Ελλάδα και τελεί υπό την αιγίδα – μεταξύ άλλων – του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Η αξιολόγηση πραγματοποιείται με τη μέθοδο της «τυφλής» δοκιμής, από το εξειδικευμένο Chef’s Jury Panel του Olymp Awards, υπό την προεδρία του διακεκριμένου σεφ Κωνσταντίνου Μουζάκη (Mr. Chef Europe 2015, Gastronomy Club Unesco, μέλος WACS), μαζί με έμπειρους γευσιγνώστες και ειδικούς του χώρου.

Η βράβευση του ελαιολάδου «Αθηνά» δεν αποτελεί μια τυχαία επιτυχία, αλλά το επιστέγασμα 25 ετών αφοσίωσης, καθημερινής ενασχόλησης με τον ελαιώνα, επιστημονικής υποστήριξης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, και του μεράκι της οικογένειας Σιαδήμα για την ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας του τόπου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βιολογικός Ελαιώνας Σιαδήμα έχει κατακτήσει συνολικά 12 διακρίσεις τα τελευταία 20 χρόνια – μεταξύ των οποίων τρία βραβεία Αριστείας, πέντε Χρυσά και τέσσερα Χάλκινα – σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Αυτή η νέα διάκριση αποτελεί ακόμη μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ποιότητα και εξωστρέφεια της αιτωλοακαρνανικής παραγωγής, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των τοπικών προϊόντων σε διεθνές επίπεδο.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την υπερηφάνειά του για την επιτυχία και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει την τοπική επιχειρηματικότητα, την ποιότητα και την καινοτομία των προϊόντων του νομού.