Ο Σπύρος Διαμαντόπουλος μας παραχώρησε σήμερα συνέντευξη, ως επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΖΟΙ στον κύκλο των συνεντεύξεων που έχουμε «ανοίξει» στο Messolonghinews.gr με τους υποψηφίους δημάρχους Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Θυμίζουμε ότι έχουν προηγηθεί συνεντεύξεις με τους Νίκο Καραπάνο και Πάνο Κατσούλη και την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν με τον Σπύρο Βασιλείου και τη Βάνα Πατρινού.
Ο Σπύρος Διαμαντόπουλος μίλησε για το παρελθόν κάνοντας την αυτοκριτική του αλλά έδωσε και το στίγμα για την επόμενη μέρα εφόσον οι δημότες επιλέξουν το συνδυασμό του να ηγηθεί του Δήμου.
Υπογράμμισε ότι υπάρχει σαφής υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και απουσία υποδομών που έχουν καταστήσει ουραγό το δήμο Μεσολογγίου. Και αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο εάν υπάρξει θεσμική παρέμβαση σε συγκεκριμένα θέματα που οργανώνουν ένα Δήμο, όπως το σχέδιο πόλεως και οι χρήσεις γης.
Μίλησε εκτενώς για την Ο.Χ.Ε., τις χαμένες ευκαιρίες σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων αλλά και τις διαφωνίες του για το μοντέλο διοίκησης που το χαρακτήρισε συγκεντρωτικό και λανθασμένο.
Ο κ. Διαμαντόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση του παραλίμνιου μετώπου και των παραλιών του Δήμου, ενώ παραδέχθηκε ότι οι Οινιάδες και το Αιτωλικό μοιάζουν με βομβαρδισμένα τοπία.
Ταυτόχρονα μίλησε για το Πανεπιστήμιο και το campus και ότι οι δημοτικές αρχές στο παρελθόν δεν είχαν προτεραιότητα την ουσιαστική σύνδεσή του με το Δήμο κάτι που πρέπει να αλλάξει την επόμενη μέρα.
Αναφέρθηκε στον αθλητισμό και τις τριτοκοσμικές υποδομές σε όλο το Δήμο κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις Οινιάδες οι οποίες δεν διαθέτουν ένα κλειστό γυμναστήριο για τη νεολαία.
Ήταν ενωτικός κάνοντας μάλιστα ανοιχτό κάλεσμα συμπόρευσης σε άλλους συνδυασμούς και ανέφερε ότι η δική τους αγκαλιά είναι μεγάλη και τους χωρά όλους όσους έχουν σαν αρχή όμως την ανιδιοτέλεια και την προσφορά.
Ο Σπύρος Διαμαντόπουλος, τέλος, ζήτησε εντολή να τα αλλάξει όλα και να κάνει πράξη τα απαραίτητα που έχει ανάγκη ο τόπος.
Δημήτρης Μαλαβέτας