Οι περισσότεροι από μας έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με κάποια βλάβη στο αυτοκίνητό μας. Μερικοί έχουν γνώσεις μηχανολογίας και μπορούν να βρουν τη ζημιά που έχει προκληθεί, η πλειοψηφία όμως το πρώτο βήμα που κάνει, είναι να πάει το αυτοκίνητο στο κοντινότερο συνεργείο, για να το κοιτάξει ο μηχανικός και να μας δώσει το πόρισμα της βλάβης.

Και εκεί είναι που τα πράγματα δυσκολεύουν, μιας κι όταν μας πει να ψάξουμε για ανταλλακτικά αυτοκινήτων, δε θα ξέρουμε τι ακριβώς να διαλέξουμε… Κι όχι το είδος, αφού μας το ανέφερε, αλλά τη κατηγορία του ανταλλακτικού, μιας και δεν είναι μόνο μια.

Όμως δε χρειάζεται να ανησυχείτε, γιατί εδώ θα δούμε περιεκτικά τις εν λόγω κατηγορίες ανταλλακτικών και σεις το μόνο που έχετε να κάνετε, θα είναι να επιλέξετε εκείνη που σας βολεύει περισσότερο για τη συγκεκριμένη βλάβη.

Όταν πρόκειται για οποιοδήποτε ανταλλακτικό, αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο, είναι τα χρήματα που είμαστε διατεθειμένοι να ξοδέψουμε για να το αποκτήσουμε. Καλώς ή κακώς έτσι είναι η κατάσταση και πρέπει να προσαρμόζεται ο καθένας αναλόγως.

Η πρώτη κατηγορία που είναι γνωστή σε όλους, είναι τα γνήσια ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Πρόκειται για εξαρτήματα που μπορούμε να τα προμηθευτούμε μόνο στην αντιπροσωπία που υπάγεται το όχημά μας και το πλεονέκτημα αυτών είναι η συμβατότητα που έχουν, η ποιότητα των υλικών και η εγγύηση που θα πάρουμε κατά την εφαρμογή τους.

Όμως αυτό τα καθιστά ως τα πιο ακριβά ανταλλακτικά, απ’ όλες τις κατηγορίες, κι αυτό γιατί η εκάστοτε αντιπροσωπία, εκτός από το εξάρτημα που θα χρειαστεί τοποθέτηση, χρεώνει και την επωνυμία της αυτοκινητοβιομηχανίας…

Η BOSCH είναι μια εταιρεία αξιόπιστη. Σαν κι αυτή, υπάρχουν αρκετές ακόμα, που έχουν κάνει συμβόλαια με διάφορες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, με γνώμονα να δώσουν εξαρτήματα που θα τοποθετηθούν κατά τη συναρμολόγηση των αυτοκινήτων. Όμως οι ίδιες είναι που πωλούν τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων όταν χρειαστεί, καθώς είναι απόλυτα συμβατά με το όχημα και φέρουν τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Εδώ οι τιμές είναι πιο χαμηλές απ’ ότι να αγοράσουμε το ίδιο προϊόν στην αντιπροσωπία, μιας κι εδώ θα πληρώσουμε το brand της εταιρείας και όχι της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κι αν το budget που διαθέτετε είναι χαμηλό, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, μιας και τα ανακατασκευασμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, είναι μια πολύ καλή και αξιόπιστη λύση, με προϋποθέσεις…

Ένα ανακατασκευασμένο ανταλλακτικό, είναι εκείνο που έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως και έχει δεχθεί μηχανολογικές διεργασίες για να επανέλθει στο αρχικό του στάδιο. Πρόκειται για μια αρκετά αξιόπιστη επιλογή, με την προϋπόθεση να φέρει εγγύηση καλής λειτουργίας και σε αυτό να δώσετε προσοχή.

Τέλος, τα γνωστά και μη εξαιρετέα, μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, είναι εκείνα τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων, δε θα διαλέξετε μόνοι σας, αλλά με το μηχανικό σας.

Μπορεί να είναι αρκετά φθηνά, σε βαθμό που να φαντάζει ουτοπία, όμως αν δε γίνει σωστός έλεγχος του ανταλλακτικού και τοποθετηθεί, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρώτα για εσάς και μετά για το αυτοκίνητό σας. Γι’ αυτό προσοχή!

Αν υπάρξει κάτι νεότερο στο χώρο των ανταλλακτικών, θα είμαστε οι πρώτοι που θα σας ενημερώσουμε γι’ αυτό, αλλά για την ώρα, έχετε μια αρκετά καλή εικόνα για το τι πρόκειται να βρείτε στην αγορά.

Η επιλογή όμως είναι δική σας.

Άρθρα από ανταλλακτικά αυτοκινήτων maxxparts https://www.maxxparts.gr/