Ο επικεφαλής και μέλη της παράταξης “Δήμος για τα Παιδιά μας”, Αγαθάγγελος Κότσαλος την Κυριακή πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο δήμο Μεσολογγίου με αφορμή την δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΧΥΤΑ.

Για την συνάντηση αυτή από συνδυασμό “Δήμος για τα Παιδιά μας” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Κατά τη χθεσινή μέρα (σ.σ. Κυριακή) πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής του συνδυασμού Δήμος για τα παιδιά μας κου Α. Κότσαλου καθώς και αντιπροσωπείας δημοτικών συμβούλων και προέδρων της παράταξης. Η συνάντηση ήταν στις άμεσες προτεραιότητες του νέου επικεφαλής του συνδυασμού και επισπεύσθηκε λόγω των τελευταίων εξελίξεων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ως συνδυασμός θεωρούμε τους εργαζόμενους απαραίτητους για τη λειτουργία του δήμου και επίσης άριστους γνώστες των χρόνιων και μη προβλημάτων όπως και των πιθανών προτεινόμενων λύσεων. Πάνω από όλα όμως τους θεωρούμε διαρκείς συνεργάτες και η συνάντηση ήταν απαραίτητη για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων πάνω στα θέματα του δήμου, όπως και έγινε.

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που μας έγινε δηλώνουμε εμφατικά ότι καταδικάζουμε κάθε  είδους επίθεση φραστική ή άλλους είδους απέναντι στους εργαζομένους και κάθε είδους εκδικητικού τύπου συμπεριφορές όπως μετακινήσεις μη σύννομες κλπ.

Η παράταξή μας αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλία για συνάντηση και διάλογο των αρχηγών παρατάξεων με το Δήμαρχο και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να γίνει αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση προτάσεων λύσεων για το θέμα του ΧΥΤΑ και των απορριμμάτων, θέμα το οποίο κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες.  Θα ακολουθήσει και πρότασή μας για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο μετά την ενημέρωση που θα λάβουμε.

Είμαστε αποφασισμένοι ως παράταξη να επενδύσουμε στο γόνιμο διάλογο σε όποιο επίπεδο αυτός μπορεί να γίνει προκειμένου να λύσουμε προβλήματα και όχι να δημιουργήσουμε νέα. Σε αυτό η δημοτική αρχή θα μας βρει αρωγούς σε κάθε προσπάθεια που κάνει. Θα πρέπει ωστόσο και η δημοτική αρχή να λειτουργεί στο πλαίσιο της νομιμότητας και να γνωρίζει ότι πρέπει να δίνει λόγο για τα πεπραγμένα της στο Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως στους δημότες του Δήμου μας.