Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου της 3ης Ιουνίου το σώμα μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου, Αντώνη Αλετρά ενέκρινε την επιχορήγηση με τα ποσά των 2.500€ και 1.500 της ΕΟΕΔ Μεσολογγίου και της Διεθνούς ‘Ένωσης Αστυνομικών – Τοπικής Διοίκησης Αιτωλίας, αντίστοιχα.

Κατά την συνεδρίαση από πλευράς αντιπολίτευσης εκφράστηκαν επιφυλάξεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης και ειδικότερα από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Μιχ. Μπιλάλη, Χρ, Τέγα και Π. Παπαδόπουλο, σχετικά με την επιχορήγηση στη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών και για το λόγο αυτό κατά την ψηφοφορία ψήφισαν “παρών”.

Μάλιστα σήμερα σε κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Μιχάλης Μπιλάλης και Χρήστος Τέγας σε κοινή τους δήλωση εξηγούν την στάση τους, θέτοντας σειρά ερωτημάτων στη δημοτική αρχή.

Αναλυτικά η δήλωση: 

Κύριε Δήμαρχε Ι.Π.Μεσολογγίου

Με την διττή μας ιδιότητα αφενός ως δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και αφετέρου ως Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, σας επισημαίνουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο διανέμετε το δημοτικό χρήμα δημιουργεί «τοίχο» αδιαφάνειας, αναξιοπιστίας και ουσιαστικά αποτελεί εξαργύρωση προεκλογικών γραμματίων τόσο δικών σας όσο και «προβεβλημένων» στελεχών της παράταξής σας .

Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής εισηγήσεως του αρμοδίου Αντιδημάρχου Οικονομικών κου Αντωνίου Αλευρά, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ελήφθη κατά πλειοψηφία απόφαση για επιχορήγηση της Διεθνούς ‘Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Αιτωλίας.

Στο συγκεκριμένο θέμα ψηφίσαμε παρόντες, όχι για λόγους στείρας μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά για λόγους που άπτονται ευθέως των αρχών της διαφάνειας και της διανομής του δημοτικού χρήματος με τρόπο αμερόληπτο και ιεραρχημένο με βάση τις προσταγές της αξιοκρατίας αλλά και των δικών σας εκπεφρασμένων δημοσίων υποσχέσεων σας εδώ και ένα και πλέον έτος, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί και σας καθιστούν ανακόλουθο από κάθε άποψη.

Εκτός εάν κε Δήμαρχε διαθέτετε ασθενή ή επιλεκτική μνήμη και έχετε λησμονήσει την δημόσια υπόσχεσή σας για οικονομική ενίσχυση ποσού 1.000 ευρώ προς τους Αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας για αγορά εξοπλισμού της, η οποία μετέβη στον  Έβρο για την αντιμετώπιση του γνωστού μεταναστατευτικού ζητήματος. Ακόμη αναμένεται η υλοποίηση της σχετικής σας δημόσιας δέσμευσης – υπόσχεσης.

Αντιθέτως επιδείξατε ιδιαίτερη σπουδή για επιχορήγηση της Διεθνούς ‘Ένωσης Αστυνομικών – Τοπικής Διοίκησης Αιτωλίας, διαθέτοντας σχετικό ποσό 1.500 ευρώ, χωρίς μάλιστα να αναγράφεται ποια θα είναι η σχετική δράση που «δικαιολογεί» την ανωτέρω επιχορήγηση.

Τυχαίο άραγε; Προφανώς όχι. Γνωρίζετε άραγε ότι η ‘Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας απαριθμεί περίπου 220 μέλη ενώ αντίστοιχα η Τοπική Διοίκηση Διεθνούς ‘Ένωσης Αστυνομικών Αιτωλίας, απαριθμεί περίπου 60 μέλη; Προφανώς γνωρίζετε όμως ότι στη συγκεκριμένη Τοπική Διοίκηση Διεθνούς Ένωσης – Αστυνομικών Αιτωλίας πρόεδρος είναι το alter ego του Αντιδημάρχου σας και αστυνομικού Υπαλλήλου κου Νικολάου Καραπάνου. Γνωρίζετε επίσης, διότι σας το καταστήσαμε γνωστό στο σχετικό δημοτικό συμβούλιο, ότι η εν λόγω οργάνωση την οποία επιχορηγήσατε δεν διαθέτει τον απαιτούμενο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου από τη Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου.

Κατά συνέπεια, πέραν πάσης αμφιβολίας,  η ενέργειά σας αυτή, είναι πρόδηλο ότι αντιβαίνει και αντιστρατεύεται τις αρχές της αμεροληψίας, της αξιοκρατίας, της διαφανούς διαχείρισης και δημιουργεί πλείστα εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο διανέμετε το δημοτικό χρήμα και σας αφήνει εκτεθειμένο ανεπανόρθωτα.