Τον σχεδιασμό του δήμου Μεσολογγίου για την πραγματοποίηση πομπής της Εικόνας της Εξόδου το επόμενο Σαββατοκύριακο 24 -25 Απριλίου παρουσίασε ο Τελετάρχης του δήμου, Ασημάκης Γιώτης, μιλώντας στο Messolonghim και στη Νίκη Παξινού.

Όπως μπορείτε να παρακολουθείστε και στο βίντεο της συνέντευξης σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί πομπή με την συμμετοχή τμημάτων αποκλειστικά από συλλόγους και σχολεία της πόλης του Μεσολογγίου και τις τρεις φιλαρμονικές του Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώτη οι συμμετέχοντες στα τμήματα που θα συμμετέχουν στην Πομπή θα αγγίξουν τους 600.

Κι αυτά με την αίρεση ότι θα απαγορευτεί η προσέγγιση των δρόμων που θα διέλθει η πομπή από κόσμο, όπως και στον Κήπο των Ηρώων και κυρίως ότι θα υπάρξει έγκριση από την Πολιτική Προστασία το σχετικό αίτημα που έχει υποβληθεί. 

Επίσης ο κ. Γιώτης εκφράστηκε θετικά για το δρώμενο που θα γίνει έξω από τον Κήπο των Ηρώων με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού. (Να σημειώσουμε ότι και για το δρώμενο αυτό από πλευράς δημοτικής αρχής επιλέχθηκε για ακόμη μια φορά επιλεκτική διαρροή σε φιλικό της μέσο ενημέρωσης…για το τι θα παρουσιαστεί…)

Σε κάθε περίπτωση και λαμβάνοντας υπόψη αφενός, την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της πανδημίας μια εβδομάδα πριν τον εορτασμό της Εξόδου και αφετέρου την ψυχολογία του συνόλου της τοπικής κοινωνίας εκτιμούμε ότι μπροστά μας είναι ένας δύσκολος προς επίλυση γρίφος.

Ευχή μας, το Μεσολόγγι να αποτελέσει ΘΕΜΑ θετικής δημοσιότητας,  την επόμενη εβδομάδα,  για το γεγονός της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου και μόνο.