Από τον συνδυασμό “ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του δήμου. Στην ανακοίνωση σχολιάζονται και τα “γαλλικά” του πρώην δημάρχου Νίκου Καραπάνου (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ)

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

“Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16/2/2021 ζήσαμε την απόλυτη παράνοια.

Το κύριο θέμα ήταν η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του δήμου, ύψους 21,6 εκατ. ευρώ.

Ένα τμήμα του ως άνω ποσού εκ 567.000 ευρώ, αφορούσε το 2021.

Η πρόταση του δημάρχου κου Λύρου διέφερε κατά 200.000 ευρώ περίπου από το πρόγραμμα που κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  κος Καραπάνος.

Η διαφορά αυτή αποτελεί το 0,92% του συνολικού προγράμματος.

Ο καυγάς  τυπικά  ήταν «περί όνου σκιάς»,  ουσιαστικά όμως οφείλεται στην έντονη αντιπάθεια των δύο ανδρών, τις  επιπτώσεις της οποίας υφίστανται οι δημότες.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό που έγινε δεν θα έχει επιπτώσεις στον προϋπολογισμό του δήμου, ο οποίος θα πρέπει να έχει ψηφισθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου το αργότερο.

Κάθε σοβαρός πολιτικός,  πρέπει να είναι συναινετικός και να μην τορπιλίζει το κλίμα για αστείες  διαφορές, που αποβαίνουν εις βάρος του δήμου τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπεί και υπηρετεί.

Ο κύριος Καραπάνος μετά την «περιφανή νίκη»  του στην ψηφοφορία με 16-15, άρχισε να αλαλάζει και να εκστομίζει απαράδεκτες ύβρεις  εναντίον όλων. Για κακή του τύχη και πάνω στον ενθουσιασμό του, ξέχασε ανοιχτά το μικρόφωνο και το βίντεο της τηλεδιάσκεψης, με αποτέλεσμα τον εξευτελισμό ανά το πανελλήνιο του ιδίου, του δημοτικού συμβουλίου, της πόλης του Μεσολογγίου, και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κου Σπήλιου Λιβανού του οποίου είναι σύμβουλος και θα πρέπει άμεσα να αποπεμφθεί.

Περιττό βεβαίως να τονίσουμε ότι το βίντεο έγινε αμέσως «viral» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  δίνοντας για μια ακόμη φορά αρνητική δημοσιότητα στην πόλη μας.

Η συμπεριφορά του πρώην δημάρχου κυρίου Καραπάνου είναι αχαρακτήριστη και προσβλητική για την πόλη μας.

Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν καμία θέση στην πόλη, σύμβολο της ελευθερίας.

Δεν έχουν καμία θέση στη Ιερή πόλη του Μεσολογγίου.

Μόνο ντροπή και θλίψη νιώθουμε.”