Από έτους και  έχει γνωστοποιηθεί ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας στην Αιτωλοακαρνανία με την συμμετοχή, εκτός των άλλων, των ΤΟΕΒ της περιοχής.

Ένας σχεδιασμός που βρίσκεται στην τελική φάση της υλοποίησης καθώς έχουν γίνει μια σειρά απαιτούμενων διαδικαστικών ενεργειών (μελέτες κλπ.). Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η λειτουργία αυτής της ενεργειακής κοινότητας, θα συμβάλει καθοριστικά αφενός στην οικονομική εξυγίανση των ΤΟΕΒ και αφετέρου στην σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες.

Τις τελευταίες ημέρες διακινούνται πληροφορίες ότι από πλευράς δημοτικής αρχής Μεσολογγίου γίνονται ενέργειες για παραχώρηση στο δήμο για τον ίδιο σκοπό της έκτασης για την οποία, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει κάνει τον σχεδιασμό της!

Μεταφέραμε τις παραπάνω πληροφορίες στα προχθεσινά  ΚΥΡΙΑΚΆΤΙΚΑ (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ) για να καταδείξουμε τον τρόπο αντιμετώπισης σοβαρών ζητημάτων, από πλευράς δήμου Μεσολογγίου… πιστεύοντας ότι θα υπάρξει κάποια διάψευση…

Δυστυχώς, όμως οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν με εμφατικό τρόπο από τη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε, χθες, με προέδρους ΤΟΕΒ της περιοχής, κάτι που εξόργισε τους τελευταίους.

Είναι δυνατόν τώρα που ο σχεδιασμός για την ενεργειακή αυτονομία των ΤΟΕΒ είναι στο τελικό στάδιο της υλοποίησής του από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  να έρχεται η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου να ζητά την ακύρωσή του επικαλούμενη έωλα επιχειρήματα;” μας μετέφερε πρόεδρος ΤΟΕΒ.