Φωτό: Spiros Valsamopoulos


Έξαρση της COVID-19 στο Μεσολόγγι

Το τελευταίο δεκαήμερο πολλά ήταν τα κρούσματα της COVID-19 που εντοπίστηκαν στην περιοχή του Μεσολογγίου με αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι εισαγωγές για νοσηλεία στο νοσοκομείο της πόλης.

Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη είχαν «καλυφθεί» και οι εννέα κλίνες COVID-19 που έχουν αναπτυχθεί στο νοσοκομείο.

Οι υγειονομικές αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση, προκειμένου, να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά στην κοινότητα καθώς κρούσματα εντοπίστηκαν σε υπηρεσίες του δήμου, στο γηροκομείο και σε σχολείο.

Ήδη, πολλές «στενές» επαφές των νοσούντων είναι σε προληπτική καραντίνα, ενώ αισιοδοξία υπάρχει και για το Γηροκομείο λόγω του ότι έγινε η πρώτη φάση του εμβολιασμού σε προσωπικό και φιλοξενούμενους.

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που τονίζεται είναι ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης και η αποφυγή συγχρωτισμού.


 

“Κανείς στο απυρόβλητο” το μήνυμα του Νεκτάριου Φαρμάκη 

«Εάν υπήρξε λαθροχειρία θα αποδειχθεί και θα επιβληθούν τα νόμιμα, όμως εάν όλα έγιναν με το “γράμμα του νόμου”, αυτοί που διαδίδουν ψιθύρους, θα έχουν την τόλμη να ζητήσουν τουλάχιστον μια συγνώμη;» μας είπε στενός συνεργάτης του Νεκτάριου Φαρμάκη σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία.

Ως γνωστό, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κατέθεσε αναφορά στον Εισαγγελέα Πατρών (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ) για να διερευνηθούν καταγγελίες σχετικά με την διαδικασία «αξιολόγησης – βαθμολόγησης» των αιτήσεων από επιχειρήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα των 30 εκ.€.

«Είναι τουλάχιστον, άδικο «να στήνεται στον τοίχο» η περιφερειακή αρχή, όταν όλοι γνωρίζουν ότι με πρωτοβουλία της υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα και κυρίως όταν όλοι γνωρίζουν ότι καμιά υπηρεσία της περιφέρειας δεν εμπλέκεται στην αξιολόγηση των προτάσεων και πολύ δε περισσότερο όταν όλοι γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση καθορίζει τους ΚΑΔ των ωφελούμενων επιχειρήσεων» μας είπε με νόημα ο ίδιος συνεργάτης.

Ανεξάρτητα, πάντως με τα παραπάνω, κατά την άποψή μας, με την κίνησή του αυτή, ο Νεκτάριος Φαρμάκης στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι «κανείς δεν θα είναι στο απυρόβλητο» για ζητήματα διαφάνειας.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες μας αναφέρουν ότι από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι σε εξέλιξη σχεδιασμός, ώστε με ανάλογο πρόγραμμα ενίσχυσης που θα «τρέξει» άμεσα, η βάση των ωφελούμενων να είναι μεγαλύτερη και ιδιαίτερα στους κλάδους του εμπορίου και της εστίασης.

 


 

 

Αδέσποτα από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο; 

Όσο κι αν ακούγεται παράξενο η διαχείριση των σκουπιδιών και των αδέσποτων φαίνεται ότι «αναζωπυρώνει» την αντιπαράθεση Μεσολογγίου και Αγρινίου!

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπάρχει διάχυτη δυσαρέσκεια στους κόλπους της δημοτικής αρχής του Αγρινίου για «δηλώσεις» αλλά και πρακτικές από πλευράς του δήμου Μεσολογγίου για τα ζητήματα αυτά.

Ειδικότερα, η ενόχληση εστιάζεται στην επίκληση από πλευράς δήμου Μεσολογγίου για έμμεσες ευθύνες του δήμου Αγρινίου στη λειτουργία του ΦΟΣΔΑ Αιτωλοακαρνανίας και οι καταγγελίες φιλοζωικών σωματείων για μεταφορά αδέσποτων από το Μεσολόγγι στην περιοχή του Στράτου.

«Είναι δυνατόν ο δήμος Μεσολογγίου να μην έχει αξιοποιήσει κανένα διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για να καταστεί λειτουργικός ο ΧΥΤΑ της περιοχής και να ρίχνει τις δεδομένες ευθύνες του στο Αγρίνιο;» αναρωτιούνται στελέχη της δημοτικής αρχής του Αγρινίου.

Όσον αφορά τα αδέσποτα σύμφωνα με πληροφορίες μας το γεγονός ότι εντοπίστηκε αδέσποτο με «τσιπ» από το Μεσολόγγι στην κοίτη του Αχελώου στην περιοχή των Καλυβίων έχει κάνει τους υπεύθυνους του δήμου να δίνουν βάση στην καταγγελία.

Σε κάθε περίπτωση για ακόμη μια φορά, φαίνεται ότι στο Μεσολόγγι δημιουργούνται «εχθροί» για να καλυφθεί η αδράνεια και το έλλειμα παραγωγής έργου… Κάτι που έχει πάντα αρνητικές επιπτώσεις στην πόλη…