Άμεση είναι η αντίδραση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην αντιμετώπιση του ζητήματος της διευθέτησης και διάνοιξης δασικών δρόμων στον Αράκυνθο και συγκεκριμένα σε δύσβατη περιοχή βορειοδυτικά της Μονής του Αγίου Συμεώνος.

Η αναγκαιότητα της παρέμβασης αναδείχθηκε με “εμφατικό” τρόπο την περασμένη εβδομάδα όταν στην περιοχή αυτή ξέσπασε πυρκαγιά και υπήρξε αντικειμενική δυσκολία στην προσέγγισή της από επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το ζήτημα αυτό ανέδειξε άμεσα με ανοιχτή του επιστολή ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κούστας αλλά και σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Χριστόφορος Μπόκας.

Έτσι η Περιφερειακή Αρχή και ειδικότερα ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης “έδειξε” για ακόμη μια φορά ανακλαστικά και ήδη από σήμερα μπουλντόζες της Περιφέρειας ξεκίνησαν εργασίες, για την διευθέτηση και τον καθαρισμό των εκεί δασικών δρόμων.

Δασικοί δρόμοι που είχαν πολλά χρόνια να συντηρηθούν είτε από το Δασαρχείο, είτε από τον οικείο δήμο Μεσολογγίου που έχουν και την ευθύνη…