Με αφορμή τη χθεσινή πυρκαγιά στον Αράκυνθο ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Κούστας σε ανοιχτή του επιστολή προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τον δήμαρχο Μεσολογγίου επισημαίνει την αναγκαιότητα λήψης αντιπυρικών δράσεων στην περιοχή (διανοίξεις δρόμων, αποψιλώσεις κλπ.).

Συγκεκριμένα ο κ. Κούστας σημειώνει:

“Η πυρκαγιά  το απόγευμα της Τρίτης 1/9/2020 στον ορεινό όγκο του Αράκυνθου στη θέση “Καρέλια” του Άγιου Γιώργη της Χούνιστας, ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα της ανυπαρξίας πρόσβασης από Άγιο Γεώργιο της Χούνιστας, προς το μοναστήρι του Άγιου Συμεών.

Ακόμη και τα πυροσβεστικά οχήματα αδυνατούσαν να προσεγγίσουν οδικώς την συγκεκριμένη περιοχή εξαιτίας της μη συντήρησης του οδικού δικτύου της .Η έγκαιρη και αποτελεσματική από αέρος προσπάθεια κατάσβεσης ευοδώθηκε αφού οι άνεμοι δεν ήταν ισχυροί και η κατάσβεση επιτυχής.

Απαιτείται άμεση αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης με παρέμβαση της πολιτικής προστασίας του Δήμου-Περιφέρειας με χωματουργικά μηχανήματα σε όλα τα σημεία που έχουν αποκόψει την επικοινωνία.

Είναι υποχρέωση της αιρετής αυτοδιοίκησης να υπερασπιστεί τις κατοικίες, τις καλλιέργειες, καθώς την κτηνοτροφική και μελισσοκομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται και το μοναδικό για την περιοχή μας κόσμημα του μοναστηριού του Αγίου Συμεώνος ορεινού όγκου του Αρακύνθου.”