Στο Μεσολόγγι έχουμε την τύχη σαν πόλη να συνδυάζουμε βουνό και θάλασσα  σε ελάχιστο χρόνο. Εάν θέλουμε να μιλάμε για εξωστρέφεια και για τουριστική ανάπτυξη ο Αράκυνθος πρέπει οπωσδήποτε να μπει στην ατζέντα των αναπτυξιακών έργων της περιοχής μας.

Όμως εδώ και χρόνια, αντί να αναβαθμίζεται, η αδιαφορία και η αγνοία, για αυτόν τον πλούτο που έχουμε, καταλήγει στην πλήρη υποβάθμιση της περιοχής.

Έλλειψη βασικών υποδομών, όπως δρόμων και σήμανσης, καταστούν την περιοχή αφιλόξενη στους ξένους ταξιδιώτες, ακόμη και στους ντόπιους που τυχαίνει να μην έχουν επισκεφτεί ποτέ τον Αράκυνθο.

Έτσι μια ιδιωτική πρωτοβουλία επιχειρηματιών του Μεσολογγίου έκανε το πρώτο βήμα, βάζοντας σε βασικά σταυροδρόμια πινακίδες προσανατολισμού για κάποιον που θέλει να περιηγηθεί με ποδήλατο ή περπατώντας  στον ορεινό όγκο μεταξύ Ελληνικών και του μοναστηριού του Αγίου Συμεών.

Τώρα σειρά έχει ο δήμος και οι αρμόδιοι φορείς να εμπλουτίσουν αυτή την προσπάθεια με ακόμη περισσότερα έργα, ενώ χρέος όλων μας είναι να προφυλάξουμε αυτή την προσπάθεια, ώστε μην βανδαλιστούν οι πινακίδες, όπως έχει συμβεί παλαιοτέρα μετά από ανάλογες πρωτοβουλίες…

Στην ανιδιοτελή προσπάθεια συμμετείχαν το «Estate bikes-Σουφλής Άρης» που δραστηριοποιείται στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού (τοποθέτηση), του «τυπογραφείο Αβασκαντήρας» (τύπωση πινακίδων) και η επιχείρηση του Κωστή Γκούβρα (ξυλεία).