Οι προσαρμογές που πρέπει να γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο στο ΔΑΚ Μεσολογγίου ώστε να μπορέσει να αδειοδοτηθεί για να φιλοξενήσει αγώνες της Α1 κατηγορίας του μπάσκετ στην οποία θα αγωνίζεται από την νέα αγωνιστική περίοδο, η ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη επιβάλλεται πλέον να αποτελέσουν κύρια προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.
Προσαρμογές βέβαια που μόνο απλές δεν είναι, αλλά το αντίθετο θα απαιτήσουν δαπάνη που αγγίζει και ξεπερνά το 1,5 εκ.€ τα οποία όμως δεν αναζητούνται αλλά υπάρχουν.

Έτσι με δεδομένη, πλέον, την απόφαση που έχει λάβει ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος να γίνει το συγκεκριμένο έργο απαιτείται πλέον ταχύτητα στη διεκπεραίωση των διαδικασιών, ώστε να «κερδηθεί» ο χαμένος χρόνος.

Το παράδοξο της υπόθεσης από πληροφορίες που έχουμε είναι, ότι – όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε από τις αρχές του χρόνου όταν και «φάνηκε» ότι ο Χαρίλαος Τρικούπης θα αναδειχθεί πρωταθλητής – υπήρξε καθυστέρηση διότι εκτός των άλλων ο δήμαρχος Μεσολογγίου γινόταν δέκτης εισηγήσεων ώστε να μην προχωρήσει στην εκτέλεση του έργου διαθέτοντας «ίδιους» πόρους γιατί η ομάδα «δεν θα αντέξει στην Α1» φέρνοντας του, ως παράδειγμα τη ΔΟΞΑ Λευκάδας…

Τελικά μετά και τα όσα έγιναν και ελέχθησαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, ο δήμαρχος Μεσολογγίου έχει κινήσει τις διαδικασίες για την γρήγορη εκτέλεσή του.

Ταυτόχρονα επιβάλλεται επίσης να βρεθεί τόπος συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ δημοτικής αρχής και διοίκησης της ομάδας του Χαρίλαου Τρικούπη για μια συνολική προώθηση θεμάτων της ομάδας καθώς η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 μόνο θετικά αποτελέσματα για την περιοχή φέρνει.

Και με δεδομένο ότι η άνοδος του Χαρίλαου Τρικούπη στην Α1 ήταν το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας με συγκεκριμένο σχεδιασμό, από ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο Μεσολόγγι δείχνει το δρόμο ότι όταν υπάρχει θέληση και ρεαλιστική στόχευση όλα γίνονται. Μια προσπάθεια που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνει “βορά” στις ορέξεις των “μικροπολιτικών” που προτεραιότητα έχουν το “εγώ” τους και μόνο. 

Δρόμος που κατά την απόψή μας  πρέπει να ακολουθηθεί και από τη δημοτική αρχή σε όλα τα ζητήματα “κλείνοντας τα αυτιά” στις «σειρήνες» της μικροπολιτικής…

Τέλος, πρέπει να υπάρξει μια άμβλυνση των σχέσεων μεταξύ δημάρχου Μεσολογγίου και διοίκησης της; ομάδας του Χαρίλαου Τρικούπη από την ένταση που προκλήθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το “κλειστό” για ευνόητους λόγους… μιας και η διοίκηση της ομάδας του Χαρίλαου Τρικούπη έχει αποδείξει ότι έχει τους “αυτοματισμούς” για απομόνωση των παρασίτων…