Συζητήσεις στο πολιτικό παρασκήνιο, αναμένεται να προκαλέσει, μια «αγιογραφία» για τον Μάριο Σαλμά που δημοσιεύεται στο σημερινό Documendo, με αφορμή τις «επιθέσεις» που δέχτηκε για την αναγόρευσή του σε τακτικό καθηγητή Ιατρικής στο ΕΚΠΑ.

Σε παραπολιτικό της εφημερίδας -που αποτελεί το κατεξοχήν αντιπολιτευτικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ – τονίζεται:

«Τακτικός καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εκλέχθηκε ομόφωνα ο Μάριος Σαλμάς και με έκπληξη αντίκρισαν, φίλοι και εχθροί την επίθεση που δέχτηκε από «γαλάζια» τρολ, τα οποία του επέρριπταν ευθύνες για το εκλογικό στραπάτσο ή θύμιζαν υποθέσεις του παρελθόντος για τις οποίες βγήκε αλώβητος.

Μπορεί να πρόκειται για πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά, όπως επίσης νυν βουλευτή της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο είναι πολιτικά τίμια η διαπίστωση πως βγήκε μόνος του (πριν από τον Κακλαμάνη), χωρίς προστατευτικές ομαδοποιήσεις, ζητώντας σύγκληση της ΚΟ «για την ανάλυση του δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος».

Θα πείτε: «Το έκανε γιατί το Μαξίμου(διά του Μάκη Βορίδη) τον ανάγκασε να “διορθώσει” την ψήφο για τον νέο δικαστικό χάρτη». Ίσως.

Ο ίδιος το αρνείται κατηγορηματικά και θυμίζει τις περιπτώσεις που διαφοροποιήθηκε ανοιχτά ή εξέφρασε κριτική στις κυβερνητικές αρρυθμίες. Λόγου χάρη, αρνήθηκε να υπογράψει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής το 2018 κατά των Πολάκη,  Κουρουμπλή και Ξανθού.

Πρόσφατα άσκησε σκληρή κριτική για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Αγρινίου, η οποία «παραμένει υπό το μηδέν». Μην ξεχνάμε δε ότι συνέβαλε στην έρευνα για το σκάνδαλο Novartis.

Συνεπώς, μέσα στην ευρύτερη αφωνία ή την ντροπιαστική υποτέλεια στελεχών που παραλίγο να…ευχαριστήσουν τον πρωθυπουργό για την παρακολούθησή τους, οφείλουμε να πιστώσουμε στον Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή ότι δεν απώλεσε την πολιτική του αξιοπρέπεια.

ΥΓ.: Πληροφορούμαι ότι ανέλαβε επικεφαλής του ιατρικού τιμ όλων των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου. Αμισθί. Πόσοι βουλευτές της ΝΔ θα έκαναν το ίδιο;»