Σειρά ερωτημάτων θέτει στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου ο συνδυασμός “ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ” σχετικά με τυχόν λάθη και παραλείψεις που προκάλεσαν τις προχθεσινές πλημμύρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Στον Κυριακάτικο ετήσιο  απολογισμό σας κάνατε  ένα σοβαρό  λάθος. Μπερδέψατε τον απολογισμό του πρώτου έτους της θητείας σας με τις προεκλογικές σας υποσχέσεις. Όλα λοιπόν πάνε καλά στο δήμο.

Σας έχουμε ξαναπεί όμως ότι η πραγματικότητα, όταν δεν την παίρνεις στα σοβαρά εκδικείται,  αμείλικτα, και δυστυχώς αυτοί που υποφέρουν είναι οι δημότες.  Πριν λοιπόν περάσουν 24 ώρες, η πραγματικότητα των προβλημάτων του δήμου δήλωσε με τον πιο έντονο τρόπο την παρουσία της.

Ξέρουμε ότι σας ενοχλεί να ζητάμε ενημέρωση για λογαριασμό των δημοτών. Μας είπατε   ότι «δεν μπορείτε να απαντάτε» και «αν θέλουμε ενημέρωση να περνάμε από το γραφείο σας». Μόνο που εμείς δεν ρωτάμε για να ικανοποιήσουμε την περιέργειά μας, αλλά για να μεταφέρουμε τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες των δημοτών. Δεν έχουμε λοιπόν σκοπό να «συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις σας» και ρωτάμε :

  • Τι ενέργειες έχετε κάνει μέχρι τώρα προς το αρμόδιο υπουργείο για την αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου, ώστε να χτυπηθούν οι αιτίες που προκαλούν τα φαινόμενα και να μην ξορκίζουμε κάθε φορά το κακό εκ των υστέρων?
  • Το 2018 η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δώσει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στον δήμο μας το ποσό του 1.200.000 ευρώ + ΦΠΑ για την συντήρηση και των εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων. Μπορείτε να μας ενημερώσετε αν τηρήθηκαν  οι συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου ? Το έργο έχει παραδοθεί ?  Ποιος το παρέλαβε από την πλευρά του δήμου ? Γιατί το έργο λειτούργησε (αν λειτούργησε) κατόπιν εορτής όπως είπατε ?
  • Τα φρεάτια και τα χαντάκια του δήμου καθαρίστηκαν έγκαιρα ? η την τελευταία στιγμή, χωρίς κανένα σχεδιασμό τρέχαμε και δεν προλαβαίναμε ?
  • Με το έργο της Κύπρου τι γίνεται ? ποια χρονιά αναμένεται να τελειώσει ? καταλαβαίνετε βέβαια ότι όσο είναι ανοιχτό, η περιοχή της Πλώσταινας έχει μόνιμο κίνδυνο.
  • Με τα ρέματα της περιοχής τι γίνεται ? Αν κρίνουμε από τον Άγιο Θωμά, που τα ρέματα είναι καλαμιώνες και τα δένδρα που έχουν φυτρώσει στην κοίτη, φτάνουν τα τριάντα μέτρα, μάλλον  τίποτα.

Τα παραπάνω είναι ένα μέρος του απολογισμού που δεν ακούσαμε. Περιμένουμε  έστω, να μας πείτε τι θα κάνετε στο άμεσο μέλλον, γιατί οι κακοκαιρίες θα διαδέχονται η μία την άλλη, ο δήμος είναι ανοχύρωτος, χρόνος δεν υπάρχει και διακυβεύονται ζωές και περιουσίες.”