2η στάση για το «Σινεμά ο Σταθμός» είναι η ιστορική πόλη του Μεσολογγίου, που μαζί με την Καλαμάτα, την Πάτρα και την Τρίπολη μετατρέπονται για μια βραδιά σε θερινό σινεμά, προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου.

Η αφετηρία αυτής της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 21.00, στο παλιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά, έναν ιστορικό και σημαντικό χώρο, που πλέον στεγάζει το νέο Σιδηροδρομικό Μουσείο. Στην ιδιαίτερη αυτή τοποθεσία, έναρξη των προβολών θα κάνει η ταινία Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη, σε avant premiere, παρουσία του σκηνοθέτη.

Μετά τον Πειραιά, αφετηρία για την περιφέρεια αποτελεί η Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, που λειτουργούσε ως μηχανοστάσιο και χώρος στάθμευσης των συρμών. Την Κυριακή 27 Ιουνίου και ώρα 21.00, θα προβληθεί η τελευταία ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα, «Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών», παρουσία του σκηνοθέτη.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ταινίας δεν είναι τυχαία, καθώς έχει γυριστεί εξολοκλήρου στην πόλη του Μεσολογγίου, με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της, στο Πανόραμα της 69ης Μπερλινάλε.

Το 2020 κέρδισε δύο βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, καλύτερης σκηνοθεσίας και πρώτου γυναικείου ρόλου για την Αγγελική Παππούλια.

Στην ταινία παίζουν ακόμα Χρήστος Πασσαλής, Λαέρτης Βασιλείου, Χρήστος Σιμαρδάνης, Μαρία Φιλίνη, Κατερίνα Χέλμη.

Χορηγοί της δράση «Σινεμά ο Σταθμός», είναι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η αγαπημένη ελληνική μπύρα FIX Hellas και η ενέργεια τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με την επιλογή των πόλεων να βασίζεται στον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στο ιστορικό γεγονός της επανάστασης του 1821.

Αρωγοί στην ενέργεια, είναι ο ΟΣΕ και η ΓΑΙΑΟΣΕ.

Λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, η προβολή της ταινίας θα γίνει αυστηρά με σειρά προτεραιότητας.

Μετά την προβολής της ταινίας, ας μαζευτούμε στο Παραδοσιακό Καφενείο ΜΑΛΑΒΕΤΑ για να σας γνωρίσουμε καλύτερα.” αναφέρουν σε μήνυμά τους οι διοργανωτές της δράσης.

Ακολουθήστε την ενέργεια σε Facebook και Instagram, #cinemaostathmos