Μπορεί λόγω COVID-19 να ματαιώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου, η Πολεμική μας Αεροπορίας, όμως, θα την τιμήσει με διελεύσεις μαχητικών F-16 πάνω από τον ουρανό όλης της χώρας, με επίκεντρο τις Καστανιές Έβρου, όπου εδώ και σχεδόν ένα μήνα η Ελλάδα δέχεται την απειλή εισβολής, από την γείτονα Τουρκία.

Έτσι εκτός απροόπτου σήμερα Τετάρτη 25 Μαρτίου γύρω στις 11:30 το πρωί πάνω και από τον ουρανό του Μεσολογγίου θα διέλθει ζεύγος μαχητικών F-16 ως ελάχιστη απόδοση τιμής στους ήρωες του ΄21.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα, με πηγές του Γ.Ε.ΕΘ.Α.:

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, θα πραγματοποιηθεί απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Π.Α., το οποίο στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα γίνουν την ίδια ώρα πάνω από:
– Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι,
– Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
– Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο,
– Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” της Π.Α., θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.”