Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο σύγχρονος αναλυτικής που εγκαταστάθηκε στο μικροβιολογικό τμήμα.

Με τη λειτουργία του αναλυτή θα επιτευχθεί πιο γρήγορη γνωστοποίηση αιματολογικών εξετάσεων καθώς πλέον αυτές θα γίνονται στο Μεσολόγγι και δεν θα απαιτείται μεταφορά δειγμάτων στο Αγρίνιο.

Για την εξέλιξη αυτή από τον διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Παναγιώτη Παπαδόπουλο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας – Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια σχετικού διαγωνισμού για προμήθεια αντιδραστηρίων και αναλωσίμων για ποσοτικό προσδιορισμό καρδιακών δεικτών έγινε η παραχώρηση-εγκατάσταση σύγχρονου αναλυτή από την μειοδότρια εταιρεία ως συνοδού εξοπλισμού.

Η ανωτέρω εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για διεξαγωγή-πέραν των καρδιακών δεικτών-και άλλων εξετάσεων και θα υποβοηθήσει τα μέγιστα στην έγκαιρη και αποτελεσματική εξαγωγή των όποιων εξετάσεων απαιτούνται καθώς και στην μείωση του λειτουργικού και μεταφορικού κόστους προς την Ν.Μ. Αγρινίου.

Ο αναλυτής τίθεται σε λειτουργία τις προσεχείς ημέρες.”