• Το πρώτο info point στο Μεσολόγγι είναι γεγονός και σας περιμένει να το γνωρίσετε, να συμμετάσχετε και να ζήσετε την αυθεντική εμπειρία των Ντόπιων!

  • Προμηθευτείτε χάρτες και ενημερωτικό υλικό, πάρτε μέρος στις δράσεις και τα εργαστήρια και βιώστε το Μεσολόγγι έτσι όπως δεν το είχατε δει έως τώρα!

  • Διαλέξτε μικροδώρα και αναμνηστικά φτιαγμένα με μεράκι από ντόπιους καλλιτέχνες για να χαρίσετε στους αγαπημένους από το Μεσολόγγι των Ντόπιων, το δικό σας Μεσολόγγι.

Το MESSOLONGHI BY LOCALS  σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τις βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που διοργανώνει και να γνωρίσετε ξανά τον τόπο των πειρατών, των σπάνιων πουλιών και του ιδιαίτερου πολιτισμού του.

Ζήστε την εμπειρία του ψαρά, γευτείτε τα ΠΟΠ προϊόντα, ταξιδέψτε στην ιστορία και την αρχαιότητα και γίνετε συνοδοιπόροι στην προσπάθειά για ανάπτυξη του υπεύθυνου τουρισμού ενεργοποιώντας όλες σας τις αισθήσεις.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του messolonghibylocals.com και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ελάτε από τον Τοπικό Κόμβο_Local Hub στην Ελευθερίου Βενιζέλου και Κώστα Κατσή, πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα (πρώην πλατεία Κέννεντυ), που αναδείχθηκε σε hot spot για ντόπιους και επισκέπτες.

Γνώρισε τον τόπο σου, ζήσε τον τόπο σου, διέδωσε τον τόπο σου. Το Μεσολόγγι των Ντόπιων είσαι εσύ.

 


 

Νέο έτος έρχεται με νέα σελίδα στον τουρισμό από το Μεσολόγγι των Ντόπιων

Το MESSOLONGHI BY LOCALS υποδέχεται τη νέα χρονιά με μια σειρά βιωματικών ταξιδιωτικών εμπειριών που απευθύνονται σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν το Μεσολόγγι και την πολιτιστική του ταυτότητα.

Η ομάδα ανάδειξης και ανάπτυξης των τουριστικών εμπειριών του Οργανισμού σχεδίασε ολοκληρωμένα πακέτα υπεύθυνου τουρισμού τα οποία ξεκίνησαν να προωθούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών, τοποθετώντας έτσι το Μεσολόγγι στον παγκόσμιο χάρτη τουριστικών προορισμών, ευελπιστώντας παράλληλα να τονώσει την τοπική οικονομία, να ενισχύσει τη συνεργασία και να δώσει όραμα και προοπτική στους πολίτες που επιθυμούν να δουν τον τόπο με «άλλη ματιά», αισιόδοξη, παραγωγική, δημιουργική και αποδοτική για το σύνολο.

Οι βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες κινούνται γύρω από την αρχαιότητα, την ιστορία, το φυσικό περιβάλλον και τη λιμνοθάλασσα, τη γαστρονομία και τις τοπικές παραδόσεις. Υπεύθυνος τουρισμός θεωρείται εκείνος που διενεργείται με σεβασμό στα χαρακτηριστικά του τόπου χωρίς να επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον και αφήνοντας το μικρότερο αποτύπωμα.

Οι βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες ονομάστηκαν:

  • ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΓΑΪΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

  • ΓΙΝΕ ΨΑΡΑΣ ΚΑΙ ΡΙΞΕ ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

  • ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ

  • ΕΠΙΒΙΒΑΣΟΥ ΣΤΗ ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ

  • ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ

  • ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟ ΣΟΥ

  • ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΖΗΣΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕΣ

Θέσεις για τις βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κλείνουν επικοινωνώντας με το “ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ” μέσω του email: info@messolonghibylocals.com, της ιστοσελίδας messolonghibylocals.com, τηλεφωνώντας στο 26313 02048, ή με μια επίσκεψη στον Τοπικό Κόμβο_Local Hub που λειτουργεί και ως κέντρο πληροφόρησης-info point της πόλης, στην Ελευθερίου Βενιζέλου 24 στην πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα (πρώην πλατεία Κέννεντυ).


 

O απολογισμός του 3ου Φεστιβάλ των Ντόπιων, αναδεικνύει την συνεργασία και τις δυνατότητες του Μεσολογγίου.

Χρειάστηκαν 90 σελίδες για να περιγραφούν οι δράσεις και ο αντίκτυπος του 3ου Φεστιβάλ των Ντόπιων που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τετραήμερο του Αυγούστου στο Μεσολόγγι. Ο απολογισμός περιγράφει κάθε δραστηριότητα του 3ου Φεστιβάλ ξεχωριστά. Ο απολογισμός αποτελεί μια παρακαταθήκη για τον τόπο μας καθώς αποδεικνύει τις δυνατότητες που υπάρχουν και αφήνει στην άκρη κάθε αμφιβολία για το τί μπορεί να προσφέρει το Μεσολόγγι και οι άνθρωποί του σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους δημιουργικά, συμμετοχικά, με όραμα και θετική ενέργεια.

Στον απολογισμό περιλαμβάνονται αναλυτικά τα ονόματα των συντελεστών, των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, των φορέων, των μέσων μαζικής επικοινωνίας που αναφέρθηκαν στο Φεστιβάλ και το Μεσολόγγι και φυσικά των εθελοντών που αποτέλεσαν την καρδιά της διοργάνωσης.

Δείτε επίσης την ταινία  που δημιουργήθηκε  στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ των ντόπιων:

https://messolonghibylocals.com

Το MESSOLONGHI BY LOCALS με την ευκαιρία της έκδοσης, τονίζει πως η επισκεψιμότητα που παρατηρήθηκε από ενδιαφερόμενους και συμμετέχοντες στο 3ο Φεστιβάλ των Ντόπιων, ήταν από όλη την Ελλάδα και αποτελεί χειροπιαστό παράδειγμα της δυναμικής που αναπτύχθηκε και που οφείλουμε να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω.

Η ομάδα συντονισμού του Φεστιβάλ του MESSOLONGHI BY LOCALS, ευχαριστεί άλλη μία φορά όλους όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην διενέργεια των δράσεων, την οργάνωση, την προβολή, την εξασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων υγειονομικής προστασίας και φυσικά όσους άφησαν πίσω τις αρνητικές σκέψεις και έγιναν μέρος μιας γιορτής για την αναζήτηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Το ταξίδι συνεχίζεται και το 4ο Φεστιβάλ θα είναι ακόμα καλύτερο γιατί θα είστε και εσείς μαζί. Αντίτυπα του απολογισμού του 3ου Φεστιβάλ των Ντόπιων μπορείτε να βρείτε στον Τοπικό Κόμβο_Local Hub στην Ελευθερίου Βενιζέλου 24 (πρώην πλατεία Κέννεντυ).

Το Φεστιβάλ έγινε υπό την αιγίδα και με επιχορήγηση του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι δράσεις του Οργανισμού χρηματοδοτούνται από τις δωρεές του κόσμου και με κάθε δωρεά που κάνετε υποστηρίζετε την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του.

Μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
https://messolonghibylocals.com/ypostiriksi/