Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν ποικίλες μεθόδους αποτρίχωσης με σκοπό να απαλλαγούν από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα που πάντα επιμένει!

 

Αν αναζητάτε μια πιο αποτελεσματική και μόνιμη λύση για αποτρίχωση, η laser τεχνολογία μπορεί να συνιστά την πλέον κατάλληλη επιλογή για εσάς.

 

Δείτε παρακάτω όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη laser αποτρίχωση και μάθετε αν είναι εφικτό να ξεκινήσετε τις συνεδρίες στη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε επικρατούν συνθήκες ηλιοφάνειας.

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε

 

Στην αρχή είναι απαραίτητο να κάνετε την έρευνά σας και να επιλέξετε με προσοχή τον ειδικό που θα εφαρμόσει την αποτρίχωση laser. Καλύτερα είναι να προτιμήσετε ένα σύγχρονο δερματολογικό κέντρο ή ένα κέντρο αισθητικής, καθώς είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα που εγγυώνται την ασφάλεια και την αξιοπιστία κάθε εφαρμογής και ακόμη, διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό με την απαραίτητη γνώση και την εμπειρία για να εφαρμόσει με ασφάλεια τη θεραπεία. Όταν θα έχετε επιλέξει τον κατάλληλο επαγγελματία, είναι εφικτό στην πρώτη συνάντηση να ζητήσετε να δοκιμάσετε την εφαρμογή της θεραπείας στην επιδερμίδα σας, ώστε να ελέγξετε τον εαυτό σας για τυχόν αντιδράσεις του δέρματος, προτού ξεκινήσετε τις συνεδρίες.

 

Όσα χρειάζεται να κάνετε πριν το πρώτο ραντεβού

 

Εφόσον αυτή την εποχή επικρατεί υψηλή ηλιοφάνεια, είναι σημαντικό πριν κάνετε την πρώτη σας θεραπεία αποτρίχωσης laser να κάνετε συστηματική χρήση αντηλιακού. Το αντηλιακό δρα προστατευτικά στις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος, διατηρώντας την υγρασία της επιδερμίδας και προστατεύοντας από τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου. Έτσι θα εξασφαλίσετε την προετοιμασία της προς αποτρίχωση περιοχής του σώματος και την καλύτερη εφαρμογή της θεραπείας που επιφέρει βελτιωμένο αποτέλεσμα.

 

Προκειμένου να ενισχύσετε την ενυδάτωση, αξιοποιήστε τις ευεργετικές ιδιότητες της αλόης, επιλέγοντας μια κρέμα με αυτό το φυσικό συστατικό. Η αλόη προσφέρει αδιαμφισβήτητα πλούσια ενυδάτωση αλλά και καταπραΰνει τους μικροερεθισμούς στην επιδερμίδα επομένως, μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε με ασφάλεια τόσο πριν τις συνεδρίες, όσο και μετά.

 

Τι συστήνεται να αποφύγετε πριν τις συνεδρίες

 

Με στόχο η επιδερμίδα σας να είναι έτοιμη για να υποβληθεί στη θεραπεία αποτρίχωσης, συστήνεται να αποφύγετε τη χρήση αποτριχωτικού κεριού πριν τις συνεδρίες. Το κερί είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει την τριχοφυΐα «ξεριζώνοντας» τις τρίχες αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πρακτική αυτή σαμποτάρει την αποτελεσματικότητα του laser. Όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, έχετε τη δυνατότητα να αποτριχώσετε με άλλη μέθοδο την περιοχή που σας ενδιαφέρει, προτιμώντας το ξυραφάκι ή την αποτριχωτική κρέμα, που δεν επηρεάζουν τις ρίζες.

 

Γίνεται η αποτρίχωση laser το καλοκαίρι;

Μπορεί να έχετε σχηματίσει την εντύπωση ότι η laser αποτρίχωση δεν εφαρμόζεται σε περιόδους οπότε επικρατεί ηλιοφάνεια, δηλαδή στη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό ίσχυε όσο εφαρμοζόταν η θεραπεία με παλαιότερης τεχνολογίας μέσα.

Πλέον όμως, η εξέλιξη της τεχνολογίας στην αξιοποίηση του laser επιτρέπει την εφαρμογή θεραπειών και το καλοκαίρι, ωστόσο πρέπει να τηρούνται ορισμένοι αυτονόητοι κανόνες προστασίας της επιδερμίδας, όπως είναι η χρήση αντηλιακού.

Επομένως, αν σκοπεύετε να δοκιμάσετε την αποτρίχωση laser ενάντια στην ανεπιθύμητη τριχοφυία του σώματός σας, έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε από τώρα, χάρη στην τεχνολογική πρόοδο των μεθόδων laser αποτρίχωσης που επιτρέπει την εφαρμογή τους και κατά τη θερινή περίοδο.