ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα της 7ης Σεπτεμβρίου 2022

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

 

Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για ρευματοκλοπή κατ’ εξακολούθηση.

 

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για ληστεία και κλοπή

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος δυο δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί, στην Πάτρα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους μετέβησαν σε τραπεζικό κατάστημα, όπου ο ένας εισήλθε στο εσωτερικό και με την απειλή όπλου, ακινητοποίησε εργαζόμενους και πελάτες και εξανάγκασε τον ταμία να του παραδώσει το χρηματικό ποσό, ενώ ο δεύτερος δράστης παρέμεινε εξωτερικά του καταστήματος επιτηρώντας το χώρο.

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

 

Σύλληψη ημεδαπού για πλαστογραφία

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, που διενεργήθηκε σε κατάστημα, που λειτουργούσε ως υπεύθυνος, επέδειξε πλαστή γνωστοποίηση λειτουργίας καταστήματος.

 

Σύλληψη αλλοδαπών για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα και πλαστογραφία

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Κρατικό αερολιμένα Αράξου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, δυο αλλοδαπές γυναίκες, διότι αποπειράθηκαν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα, με πτήση που είχε προορισμό το Βέλγιο, επιδεικνύοντας κατά τον διαβατηριακό έλεγχο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή του Αγρινίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε, κάνναβη, συνολικού βάρους (14,8) γραμμαρίων.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια συσκευασία, που περιείχε 3,5 γραμμάρια κάνναβης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή του Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του κατηγορούμενου, βρήκαν και κατέσχεσαν (10) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (1,5) μέτρου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Συλλήψεις ατόμων για ρευματοκλοπή

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε περιοχή του Πηνειού, από αστυνομικούς της μικτής ομάδας ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, τρεις ημεδαπές γυναίκες, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι ρευματοδοτούσαν παράνομα τις οικίες τους.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Σύλληψη δύο ανήλικων για κατοχή ναρκωτικών, απείθεια, αντίσταση, εξύβριση, απειλή κατά περίπτωση

Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, δυο ανήλικοι ηλικίας 17 και 16 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και ένας τρίφτης της ναρκωτικής ουσίας.
Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου ο 17χρονος εξύβρισε, απείλησε και χτύπησε με τα χέρια τους αστυνομικούς, ενώ ο 16χρονος τους απώθησε και αποπειράθηκε να τους χτυπήσει με τα χέρια.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, δυο ημεδαποί άνδρες, διότι εισήλθαν σε κατάστημα και αφαίρεσαν χάλκινα ανταλλακτικά και εξαρτήματα, συνολικής αξίας ευρώ (15.000).

 

Συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

Συνελήφθησαν, χθες, το πρωί, στο Μεσολόγγι και στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου και της ΟΕΠΤΑ του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, δυο άνδρες, διότι σε τροχονομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.