Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεκάδων κατοίκων του Μεσολογγίου μετατράπηκε το κάλεσμα του δημάρχου, Κώστα Λύρου στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και φορέων της πόλης για να καθοριστεί η στάση στο ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχείο εντός της νύχτας της Τετάρτης.

Μια συγκέντρωση που έγινε ακριβώς έξω από την Πύλη και δίπλα στη στήλη που γράφει: ‘Κάθε Ελεύθερος Άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου” και ταυτόχρονα απορριμματοφόρο του δήμου να έχει αποκλείσει την Πύλη και μηχανήματα να έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του Ιστορικού Τείχους…

Σύμφωνα, με βίντεο και φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας – καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση μας για τη διεξαγωγή αυτής της συγκέντρωσης – δεν παρέστησαν τα μέλη  της αντιπολίτευσης πλην του κ. Κοτσόργιου η παρουσία του οποίου μάλλον είχε τον χαρακτήρα “ήλθε είδε και απήλθε..” για λόγους που εξήγησε σε δήλωσή του.

Ως προς το αποτέλεσμα τώρα, με δεδομένο ότι δεν επρόκειτο να έλθουν μετανάστες στο Μεσολόγγι το βράδυ της Τετάρτης, αρχικά υπήρξαν διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με ανοιχτή ακρόαση του δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, με τους βουλευτές, Κ. Καραγκούνη και Σπ. Λιβανό όπου τους τονίστηκε η κάθετη αντίθεση στο ενδεχόμενο φιλοξενίας επιπλέον μεταναστών στα ξενοδοχεία του Μεσολογγίου.

Μερίδα των συγκεντρωμένων στη συνέχεια μετακινήθηκε προς το γειτονικό ξενοδοχείο Λίμπερτυ δημιουργώντας μια “ασπίδα” για να αποτρέψουν την φημολογούμενη έλευση μεταναστών.

Σε κάθε περίπτωση έχοντας ως δεδομένο ότι για το βράδυ της Τετάρτης δεν ήταν προγραμματισμένη έλευση μεταναστών η πρωτοβουλία του δημάρχου Μεσολογγίου για τη διοργάνωση αυτής της διαμαρτυρίας θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τόσο για τη στόχευσή της όσο και για τον χρόνο διεξαγωγής της,  καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε σε κατάσταση πανδημίας και είναι σε ισχύ περιοριστικά μέτρα για την COVID-19.

 

 

Δημοσιεύτηκε από Kons Kotsalos στις Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Δημοσιεύτηκε από Kons Kotsalos στις Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020