Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στην Τουρλίδα η εκδήλωση μνήμης για τον δημοσιογράφο Βασίλη Πάικο που έφυγε πριν ένα χρόνο από τη ζωή.

Μια εκδήλωση που μόνο τυχαία δεν διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό της ΔΙΕΞΟΔΟΥ στην Τουρλίδα, μιας και ο Βασίλης Πάικος είχε μεγάλη συμβολή στη δημιουργία του Μουσείου Άλατος.

Για τον Βασίλη Πάικο που στην κοινωνική και επαγγελματική του διαδρομή πορεύτηκε με ήθος, εντιμότητα,  ευγένεια, δημοσιογραφική μαχητικότητα και συνέπεια στις αρχές του  μίλησαν  ο βουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, ο ιδρυτής της «Διεξόδου» Νίκος Κορδόσης, οι δημοσιογράφοι Γιάννης Τζανετάκος, Γιώργος Μελιγκώνης και Μίνα Μαύρου, ενώ διαβάστηκαν μηνύματα, από τη  βουλευτή και πρώην υπουργό, Μαριέττα Γιαννάκου (που δεν μπόρεσε να παραστεί -όπως είχε προγραμματιστεί -στην εκδήλωση για λόγους υγείας) και τον πρώην υπουργό, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση λόγω καιρού δεν έγινε στον αύλειο χώρο του Μουσείου Άλατος όπως είχε ανακοινωθεί αλλά στο προαύλιο του Restaurant “Ψαρ῾ ΤΟΥΡΛΙΔΑ” και  ανάμεσα στο κοινό ήταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, ο βουλευτής, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η πρώην βουλευτής, Μαρία Τριανταφύλλου, ο τ. ΓΓ Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γρηγόρης Θεοδωράκης, ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Κώστας Δαουτίδης, Τάσος Σκαρμούτσος, Σπύρος Βασιλείου, Παντελής Σκαρμούτσος και Παναγιώτης Παπαδόπουλος.