Μνήμες της καταστροφικής πλημμύρας του Οκτωβρίου του 2016 ξύπνησαν και πάλι σήμερα στο Μεσολόγγι.

Η έντονη απογευματινή  βροχόπτωση προκάλεσε και πάλι πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη στα ίδια σημεία που είχαν πληγεί τότε, αλλά και σε σημεία που ποτέ δεν είχε υπάρξει πρόβλημα, όπως πχ. στην Πλατεία Κένεντυ.

Δεκάδες ισόγειες κατοικίες και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει με τους ιδιοκτήτες ή τους ενοίκους τους να είναι σε απόγνωση καθώς έχουν προκληθεί πολλές και σημαντικές ζημιές σε οικοσκευές, λέβητες και εμπορεύματα. Ζημιές επίσης έχουν προκληθεί και σε ΙΧ.

Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό κυρίως ηλικιωμένων ατόμων ή όσων χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και ήδη έχουν γίνει δυο διακομιδές στο νοσοκομείο.

Το πρώτο φως της ημέρας θα αναδείξει το συνολικό μέγεθος των ζημιών, ενώ το βέβαιο είναι ότι υπάρχει έκδηλη οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους της πόλης για την κατάσταση που έζησαν για ακόμη μια φορά…

Και εάν το 2016 η αιτία είχε αποδοθεί στο ότι υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων ομβρίων σήμερα που μπορεί, να αποδοθεί; Όταν με επίσημη ανακοίνωση ο δήμος Μεσολογγίου υποστηρίζει ότι λειτουργούσαν κανονικά…


Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο από την κατάσταση που επικρατούσε στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μεσολόγγι αρκετή ώρα αφότου είχε σταματήσει η βροχόπτωση του, έτσι όπως την περιγράφει ο φαρμακοποιός Πέτρος Πετρόπουλος: