Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος έθεσε, προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξη, το θέμα των σκουπιδιών, έτσι όπως είχε τεθεί στην προ ημερών έκτακτη συνεδρίαση που είχε αναβληθεί λόγω μη απαρτίας.

 

Παρακολουθώντας, την χθεσινή συζήτηση αυτού του θέματος (από το 47:00 του βίντεο)  αυτό που διαπιστώσαμε είναι, ότι αποκλειστικός στόχος και σκοπός του δημάρχου ήταν να λάβει το σώμα, απόφαση που να «καταδικάζει» την άρνηση του δημάρχου Αγρινίου, Γ. Παπαναστασίου να δεχθεί ο ΧΥΤΑ Στράτου σκουπίδια, από το δήμο Μεσολογγίου.

Κι αυτό γιατί κατά την συζήτηση του θέματος από την πλευρά του δημάρχου Μεσολογγίου δεν έγινε η παραμικρή παράθεση ενεργειών, που έχουν αναληφθεί από πλευράς δημοτικής αρχής, για την επίλυση του ζητήματος που ταλανίζει το δήμο το τελευταίο εξάμηνο. Δηλαδή για κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, προμήθεια απορριμματοφόρων και κοντέινερ, χρονοδιάγραμμα επισκευής του ΧΥΤΑ κλπ..

Αντίθετα, εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Λύρος παραδέχτηκε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει εγκρίνει πίστωση για την επισκευή του ΧΥΤΑ… Επιβεβαιώνοντας έτσι, τα όσα είχε υποστηρίξει στην συνεδρίαση της 17ης Νοεμβρίου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος για τα Παιδιά μας», Αγαθάγγελος Κότσαλος.

Δηλαδή χθες δεν υπήρξε η παραμικρή παράθεση για πρόοδο στο συγκεκριμένο ανοιχτό ζήτημα.

Συνεπώς, από τη χθεσινή συζήτηση αυτό που προέκυψε είναι ο λανθασμένος «βηματισμός» της δημοτικής αρχής, για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, κάτι άλλωστε, που το είχαμε επισημάνει πριν λίγες ημέρες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). Μιας και χθες καμιά απάντηση σε δόθηκε στα ερωτήματα που είχαμε θέσει.