Ο τέως δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την αποχώρηση της παράταξής του από την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου:

“Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη μας αποχώρησε από την σημερινή (σ.σ. Παρασκευή 26/1) συνεδρίασή του.

Ειδικότερα με ευθύνη της Προέδρου στο θέμα εκλογής αντιπροσώπων για την εκπροσώπηση του Δήμου μας στη Γ.Σ. της ΠΕΔ , δεν υπήρξε, ούτε εστάλη η σχετική εισήγηση ,ως όφειλε.

Για το λόγο αυτό αιτηθήκαμε την αναβολή συζήτησης του θέματος, προκειμένου να αποκατασταθεί

Το αίτημα μας δεν έγινε δεκτό , απαράδεκτα μάλιστα χαρακτηρίστηκε από τον κ. Διαμαντόπουλο ως «γελοίο» και η απάντηση της Προέδρου ήταν ότι «υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης των πληροφοριών στο google».

Αποτέλεσμα αυτής της κρίσιμης παράλειψης ήταν η στέρηση της δυνατότητας προετοιμασίας των παρατάξεων , η αλλοίωση της εκλογικής βάσης και η μεθόδευση του εκλογικού αποτελέσματος.

Επειδή σε κρίσιμα θέματα εκπροσώπησης του Δήμου μας, η Δημοτική Αρχή οφείλει να είναι πιο συνεπής, σοβαρή και υπεύθυνη είμαστε υποχρεωμένοι με κάθε νόμιμο τρόπο να υπερασπιστούμε την νόμιμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.”